Nagyvilág

2008.07.10. 15:19

Újszerű lottócsalás Bulgáriában

<p>Bulgária - A Bolgár Rendőrség tájékoztatása alapján Bulgáriában a lottócsalás újabb változata került a hatóságok látókörébe, melyről az ORFK NEBEK Europol Nemzeti Iroda útján értesült hatóságunk.</p>

A Bolgár Rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetők egy megtévesztő formanyomtatványt és válaszborítékot tartalmazó levelet küldtek szét Bulgáriában. A formanyomtatvány szerint a játékra jelentkezők a British Lotto 6/49lottójátékban vehetnek részt, melynek nyereménye 300 millió USD. Az elkövetők, a feladó címeként az alábbi svájci címet tüntették fel: „AIMS; SPI LHR 173; 8010 Zürich Mullingen, Switzerland”.

A játékban való részvétel feltétele, hogy a 15 UDS befizetése mellett – mely 5 sorsolásra érvényes – a  mellékelt formanyomtatványon a jelentkező tüntesse fel bankkártyája típusát, lejárati idejét, CVV számát, valamint a személyes adatait.

A válaszlevelet a fenti adatokkal és a regisztrációs díj befizetését az elkövetői kör az alábbi címre várja: „Priority Processing Centre, Postbus 47101, 1070 Amsterdam, The Netherlands”.

A nyomozó hatóságok a hasonló büntetőeljárások feldolgozása során a fenti információkat hasznosítsák, továbbá az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzése végett a szükséges preventív jellegű intézkedéseket foganatosítsák.

Forrás: ORFK NEBEK EUROPOL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!