Nem kell parázni Paraliától

Akt.:
Bárki nyugodtan utazhat Görögországba
Bárki nyugodtan utazhat Görögországba
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Görögország továbbra is az egyik legbiztonságosabb úti cél a turisták számára.

„Meglehetősen zavaros nekem az utóbbi hónapokban kialakult migránshelyzet. Sok a félrevezető információ, ezért szeretném tudni, hogy mire kell felkészülnie annak, aki Görögországban szeretne nyaralni. Én legalábbis fontolgatom az utat. Kérem, járjanak utána!” – fordult szerkesztőségünkhöz hűséges előfizetőnk, Kelemen Róbert.

Rekordév előtt?

A Personal Tours immár 22 éve szakosodik a görögországi utakra: hat szigetre és több szárazföldi üdülőhelyre szervez utazásokat. Ők naprakész hírekkel rendelkeznek.

– Sajnos, nem minden médiumnak sikerült ebben a kérdésben kellő gondossággal eljárnia, és egyes esetekben – a társadalomnak a migránskérdéssel kapcsolatos érzékenységét kihasználva – a görögországi helyzetről szóló fél- vagy teljesen téves információkkal alaptalanul riogatják az utazni vágyókat. Néha nem eredménytelenül, megfosztva ezzel néhány honfitársunkat a jól megérdemelt, élményekben gazdag és nem utolsósorban biztonságos görögországi nyaralástól – reagált megkeresésünkre dr. Szedlacskó Zoltán.

– Az általunk kínált nyaralóhelyek biztonsága változatlanul jó, ezeket a migránskérdés semmiben nem érintette, és most sem érinti, már csak földrajzi elhelyezkedésük miatt sem. Egyébként a The Economist május 23-ai cikke szerint a márciusi EU–török–görög megállapodásokat követően áprilisban már a török partokhoz közeli szigetekre (Kos, Lesbos, Samos és Chios, amelyekre irodánk amúgy sem kínált utat) érkező migránsok száma is több mint 90 százalékkal csökkent. Növekszik viszont a görögországi nyaralást választó turisták száma: görög illetékesek szerint az idegenforgalmi szektor rekordévet zárhat, a beutazók száma 1,5 millióval emelkedhet. Szabad szálláshelyeket alig, vagy egyes szigeteken már egyáltalán nem találni.

Az anyagi kár kizárt

– A magyarországi kiutaztatópiac egyik meghatározó szereplőjeként több mint két évtizede utaztatunk Görögországba repülővel, busszal és egyéni utakat is szervezünk. Évente körülbelül 6000 magyar polgártársunk nyaralását szervezzük hat görög szigeten (Korfu, Kréta, Rodosz, Zakyn­thos, Kefalonia, Karpathos) és két szárazföldi üdülőhelyen (Paralián és Sartin).

Görögország továbbra is az egyik legbiztonságosabb úti cél a turisták számára. Amennyiben a helyzet esetleg mégis rossz irányba változna, a Külgazdasági és Külügyminisztérium hivatalos állásfoglalása alapján az utazás ellehetetlenülne, az utasokat anyagi kár akkor sem éri, mivel visszakapják befizetett részvételi díjaikat.

KM-LTL
hirdetés