Nyíregyháza

2020.06.14. 14:00

Stúdióba vonult a Tortuga

A nyíregyházi rockbanda a javára fordította a kényszerpihenőt.

A hosszúra nyúlt kényszerpihenő után újra pályán a Tortuga. A nyíregyházi srácok kihasználták a karanténidőszakot: főhadiszállásukat áttették egy erdőhorváti víkendházba, ahol a legnagyobb csendben és nyugalomban vethették bele magukat a dalszerzésbe. Természetesen nem eredmény nélkül: a Petőfi zenei díjas rockbanda, amely magáénak tudhatja A Dal 2020 Felfedezettje különdíjat is, néhány új szerzemény demójával tért vissza a nagyváros dzsungelébe.

Nem vakaróztak sokáig a fiúk, május utolsó napjaiban bevették magukat a debreceni MMP Stúdióba, ahol elkezdhették rögzíteni a friss Tortuga-dalokat. A zenekar énekesével pénteken a felvételek szünetében beszélgettünk.

Megmutatják a lírai oldalukat is

– Most vagyunk itt negyedik alkalommal, a dobokkal kezdtünk, túl vagyunk a gitárfelvételeken is. Az éneken a sor, amivel szintén jól haladunk – adott gyors helyzetjelentést Tomku Milán.

Három számot rögzítünk, mindegyikben megjelennek majd a bandára jellemző stílusjegyek, de ahogy azt már korábban is mondtuk, ez az anyag más lesz, mint amilyenek a Tapsolj és tátogj! lemezen hallható dalok voltak.

– Persze, ez nem jelenti azt, hogy búcsút intünk a nagy buliknak és a rock and roll életérzésnek, de a lírai énünknek is teret engedünk egy szám erejéig. Egy haláleset ihlette a dalt, ami azoknak szól, akik veszítettek már el – ha nem is visszavonhatatlanul – számukra fontos embert, legyen az egy családtagjuk, a szerelmük vagy egy barátjuk. Azoknak, akiknek lezárult egy meghatározó korszak az életükben.

A nyíregyházi zenészek úgy döntöttek, hogy az új szerzemények kiadásával nem várnak második albumuk megjelenéséig.

– A három dal egységet alkot, egyszerre kerülnek majd ki, és mivel szeretjük a kézzel fogható dolgokat, nem lehetetlen, hogy kislemez formájában látnak napvilágot.

A koronavírus-járvány miatt a Tortugának a többi zenekarhoz, előadóhoz hasonlóan sajnos le kellett mondania a tavaszi–nyári koncertekről. A srácoknak érthető módon nagyon hiányzik a színpad és a közönség. Alig várják, hogy végre találkozhassanak A Dal 2020 óta megsokszorozódott rajongóikkal.

Ami a csövön kifér...

– Kicsit több mint két hónap múlva ismét lehet nagyrendezvényeket, így koncerteket tartani. Akkor mi is beindulunk, és ami a csövön kifér...

Az augusztusi bulidátumok és -helyszínek hamarosan elérhetőek lesznek a közösségi oldalainkon, annyit azonban elöljáróban elárulhatunk, hogy nyíregyházi állomása is lesz a turnénak.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában