Nem kiemelt kockázatúak

A Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Szakértői Bizottság a Honvéd, az MTK, a Vasas és a REAC hátralévő bajnoki mérkőzéseit kiemelt biztonsági kockázatú sporteseményről visszaminősítette nem kiemelt kockázatúvá, ami azt jelenti, hogy az említett klubok az idényből hátralévő valamennyi Borsodi Liga-találkozójukat szurkolók előtt játszhatják.

A megvizsgált, és visszaminősített találkozók a következők: Honvéd – Fehérvár (a 18. fordulóból elmaradt mérkőzés, új időpont: 04. 19.), MTK – Honvéd (04. 07), Vasas – Debrecen (04. 07.), Honvéd – Diósgyőr (04. 29.), Vasas – Honvéd (04. 29.), REAC – Ferencváros (04. 29.), Honvéd – Debrecen (05. 27.) és MTK – Diósgyőr (05.27.). Ezek a mérkőzések eredetileg kiemelt kockázatú sportesemények voltak, ám a stadionok állapota miatt ilyen minőségben nem lehetett volna nézők előtt játszani őket.

A bizottság azonban megvizsgálta az időközben felmerült új szempontokat (a jegyértékesítési adatok alapján a várhatóan kisebb nézőszám; az előreláthatóan kis létszámú vendégszurkolói csoportok; valamint a szurkolótáborok közti javuló viszony) és úgy határozott, hogy a meccsek nem igényelnek a rendőrség által történő közfeladati biztosítást.

Forrás: www.labdarugoliga.hu
hirdetés