„Nem követtem el azt, amivel a hölgy vádol”

Tyukod – A megyei főügyészség elrendelte a nyomozás folytatását a szexuális zaklatási ügyben.

Szexuális zaklatás miatt tett feljelentést Tyukod polgármestere, Czibere József ellen tavaly ősszel a polgármesteri hivatal egyik hölgy dolgozója. – Az ügyben a nyomozást a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőr­őrse folytatta le, több tanút kihallgattak, szembesítéseket végeztek, okiratokat szereztek be. A rendőrség a nyomozást végül megszüntette, mondván: nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, az eljárás folytatásától sem várható eredmény, azaz a nyomozó hatóság szerint nem bizonyítható mindaz, amit a sértett állított – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A nyomozást megszüntető rendőrségi határozat ellen a sértett és ügyvédje panaszt jelentettek be, melyben kérték a nyomozás folytatásának elrendelését.

Áll a további vizsgálatok elébe

– A megyei főügyészség a panasznak helyt adott, hatályon kívül helyezte a rendőrségi határozatot, és elrendelte a nyomozás folytatását, álláspontja szerint ugyanis a hatóság nem kellően derítette fel a tényállást, a beszerzett bizonyítékokat pedig tévesen értékelte – fogalmazott dr. Szilágyi László.

Lapunk megkereste Tyukod polgármesterét, aki korábbi nyilatkozatát megerősítve kijelentette: „Nem követtem el semmiféle bűncselekményt, amivel a hölgy gyanúsít, állok elébe a további vizsgálatoknak.”

PI
hirdetés