Nem lesz premier a premiertornán

Akt.:
Fucsovics Márton négy ász mellett öt kettős hibát is szervált
Fucsovics Márton négy ász mellett öt kettős hibát is szervált - © Fotó: Huntennis
Nyíregyháza – Fucsovics Márton veszített az Indian Wells-i selejtezőben, így Texas felé vette az irányt.

Már a selejtező első fordulója után eldőlt, hogy Fucsovics Márton (144. a világranglistán) nélkül rendezik meg az Indian Wells-i ATP-1000-es premier tenisztorna (kemény pálya, 6 993 450 dollár összdíjazás) főtábláját. Az elsőszámú magyar férfiteniszező 6:3, 6:3-ra kapott ki az ukrán származású Denis Kudlától (130.), a selejtező 19. kiemeltjétől.

Pedig Marcié volt a mérkőzés első adogatáselnyerési lehetősége, de azt 3:2-es vezetésénél elszalasztotta, innentől kezdve viszont Kudla zsinórban öt játékot zsebelt be, mialatt két brékkel elvitte az első játszmát és a másodikban is vezetett 1:0-ra. Innentől Marcinak kellett ellenfele után kapaszkodnia, de 3:2-nél az amerikai újra elnyerte az adogatását, és ezt az előnyét megtartva meg is nyerte a 73 percen át tartó mérkőzést, amely során ugyan mindkét játékos négy-négy ászt ütött ugyan, de míg Marci hat, addig ellenfele egyetlen kettős hibát sem vétett.

A hétvégén újabb amerikai feladat következik Fucsovics Márton számára, Kaliforniából Texasba teszi át a székhelyét, hiszen Irvingben indul ATP-challengertornán (kemény pálya, 150 ezer dollár), amelyre akkora a túljelentkezés, hogy ugyancsak selejtezőt kell vívnia.
hirdetés