Nem lógatják a lábukat…

Kondipark: aktív kikapcsolódás minden évszakban, minden korosztálynak
Kondipark: aktív kikapcsolódás minden évszakban, minden korosztálynak - © illusztráció: KM-archív
Nyíregyháza – Hogyan telnek a nyugdíjas évek? – tettük fel a kérdést az idősek világnapja apropóján.

– Az ENSZ közgyűlése 25 éve nyilvánította október elsejét az idősek világnapjává – hívta fel a figyelmet a jeles jubileumra pénteken a Continental Arénában rendezett megyei és városi ünnepségen Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, majd rámutatott, milyen sokat tesz a megye és a megyeszékhely a kincset érő, hatalmas élettapasztalattal, szeretettel és segítőkészséggel rendelkező nyugdíjasokért.

A lelkes tagságnak hála, pezseg az élet a nyugdíjasklubban!

Lovászi Jánosné

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés alelnöke is elismerően szólt az idősekről, akik számára a nyugdíjas kor nem a semmittevés időszakát jelenti, hiszen családtagok, barátok támaszai, klubközösségek oszlopos, aktív tagjai.

Fintor Károlyné, a három éve működő nyíregyházi Idősügyi Tanács titkára arra buzdította a hallgatóságot, hogy még több előremutató ötlettel, javaslattal „bombázzák” a tanács elnökségét, vegyenek részt a felkínált programokon, és a problémákat se rejtsék véka alá.

A jelszó: „Ne hagyd el magad!”

„Hogyan telnek a nyugdíjas évek?” – szegeztük a kérdést néhány „örök fiatalnak” az idősek világnapja apropóján.

– Immár 20 éve nyugdíjas vagyok, előtte a megyetanács nyomdájában dolgoztam évtizedekig. Az egészségemmel nincs különösebb gond, így el tudom látni a házi- és a ház körüli munkákat, törődhetek a családom jólétével. Rendszeresen részt veszek a megyetanács nyugdíjas klubjának összejövetelein, kirándulásain, ahol a lelkes ­tagságnak köszönhetően mindig pezseg az élet – mesélte a nyíregyházi Lovászi Jánosné.

Testileg és lelkileg is jó kondiban kell lennünk idős korban.

Újvári Andrásné

A Sóstó-Sóstófürdői Nyugdíjasok Társadalmi Szervezetének alapító tagja, Újvári Andrásné sem lógatja a lábát. – Ki sem látszom a teendőkből, de nincs okom panaszra, szeretek mozgalmasan, aktívan élni. – Az egyesületi feladatok, a tánc- és az énekkari próbák, fellépések, a három unokám és a kerti munka a 800 öles földünkön kitölti a mindennapjaimat. Naponta 10–12 kilométert teszek meg kerékpárral, a napokban pedig Aggteleken és Edelényben kirándultam a klubtagokkal. Fontos, hogy testileg és lelkileg is „jó kondiban” legyünk idős korban is – summázta az örökmozgó nagymama.

Jól jön a nyugdíj-kiegészítés

– Amikor 37 év szolgálat után, öt éve nyugdíjba vonultam a Szabolcs Volántól, nem tudtam mit kezdeni a rengeteg szabadidőmmel – ismerte el Gulyás Tibor. A sokat látott, rutinos buszsofőr mindmáig szívesen vállal „vezető szerepet”, ha felkérik rá. – Már nem kell hajnali 3-kor kelni, és nem éjfél után érek haza, mint annak idején. Reggelente kipihenten, kávéval és a Kelet-Magyarország olvasásával kezdem a napot, majd a kertben szorgoskodom – tette hozzá a nagyhalászi nyugdíjas előfizetőnk.

 

– KM-PI –
hirdetés