Nem Marcira sütött az umagi nap

Umagnak vége, Marci már Hamburgra koncentrál
Umagnak vége, Marci már Hamburgra koncentrál - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – A nyíregyházi teniszező Hamburgban folytatja, ismét dél-amerikai ellenfele lesz.

Ez bizony váratlan és kellemetlen meglepetés volt. Fucsovics Márton (51. a világranglistán) az umagi salakpályás tenisztornán nyitásként magabiztosan nyert a francia Benoit Paire (54.) ellen.

Aztán jött egy, papíron gyengébb ellenfél, hiszen az argentin Marco Trungelliti (188.) a selejtezőből jutott tovább. Végül nem kis meglepetésre a dél-amerikai nyert három játszmában és lépett tovább.

Érezte, hogy szenvedős lesz

– Az ma nem az én napom volt, kikaptam Umagban, de a teniszben van ilyen – kezdte a találkozója értékelését közösségi oldalán Marci.

– Az elejétől kezdve éreztem, hogy ez egy szenvedős meccs lesz. – Még sütött a nap, amikor elkezdődött a mérkőzés, és ez nekem kedvezett, gyorsak voltak a labdák és jobban érvényesült az én játékom, amit rá is tudtam erőltetni az ellenfelemre.

– Aztán kezdett besötétedni, ami engem zavart meg jobban, elment a jó „feeling””, de küzdöttem az utolsó pontig, emelt fővel jöhettem le a pályáról – folytatta Marci.

Nem ismert lehetetlent

– Az ellenfelem végig nagyon stabilan teniszezett, a második játszmától szinte extázisban. Igazi salakpályás teniszt játszott, beállt hátul, és úgy játszott, mint aki akár egy napig is képes visszaütni a labdát hiba nélkül. Ráadásul olyan labdákat adott vissza, amiket nem is értettem, hogyan tudott. A szurkolók a lelátón végig kitartottak, biztattak, ami nagyon jól esett. A döntő szettben mindent megpróbáltam, igyekeztem sok energiával teniszezni, nagyokat ütni, de a sötétedés után nem éreztem a távolságot. Sajnálom, csalódott vagyok a vereség miatt, de az mindenképp pozitív, hogy végre sikerült Paire ellen nyernem.

Marci a hét végén itthon edzett, és készül a hamburgi tornára, amelyen hétfőn a harminckét esztendős uruguayi Pablo Cuevas (74.) ellen kezd.

KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés