Nem mese: beszédes tükrök

Ünneplők és ünnepeltek (bal szélen dr. Hanusi Péter, oklevéllel Nagy Tamás)
Ünneplők és ünnepeltek (bal szélen dr. Hanusi Péter, oklevéllel Nagy Tamás) - © Fotó: Szűcs Róbert
Mátészalka – A város elismerő oklevelét a régió stabil foglalkoztatójának adták át.

Egy város életében rendkívül fontos, hogyan élik mindennapjaikat, milyen gondokkal küszködnek, milyen terveket szőnek az ott működő vállalkozások. Nincs ez másképp Mátészalkán sem, ahol a közelmúltban Dr. Hanusi Péter polgármester kötetlen vállalkozói fórumon fejezte ki elismerését, köszönetét a meghatározó cégek vezetőinek, és erősítette meg az intézményes kapcsolatot. Miután áttekintést adott Mátészalka már megvalósított, megkezdett és pályázati szakaszban lévő fejlesztéseiről (közel 15 milliárd forintos programcsomagról van szó!), a képviselő-testület által alapított „Mátészalka Város Kiváló Vállalkozása” elismerő oklevelet is átadta, méghozzá a Flabeg Kft. ügyvezető igazgatójának, Nagy Tamásnak.

A laudációban többek között elhangzott: a cég 130 éves üveggyártásban szerzett tapasztalatával, autóipari beszállítóként professzionális üveg- és tükörmegmunkálással vált a terület vezető vállalkozásává. Az egész világon elismerik a különböző visszapillantó és utastéri tükörgyártási technológiájukat.

Folyamatos fejlődéssel

Itt gyártják Magyarországon egyedülállóként világhírű autómárkák (Audi, BMW, Bentley, Ferrari, Mercedes, McLaren, Porsche…) speciális belső és külső visszapillantó tükreit, tükröződésmentes műszerfal üvegeit, vetített műszerfal és holttérfigyelő rendszereit.

A Flabeg Kft. mátészalkai gyáregysége 2000-ben kezdte meg működését néhány tucat dolgozóval egy bérelt csarnokban. Mára a régió egyik legstabilabb munkáltatójává vált: 2001-ben felépült egy 3500 m2-es gyártócsarnok; 2012-ben mintegy 3 milliárd forint befektetésével új csarnok épült. Ma ebben a 200 embert foglalkoztató, világszínvonalú, a 21. századi ipari követelményeknek megfelelő gyárban termelnek. Folyamatos fejlesztésekkel, beruházásokkal tartják fenn piacvezető szerepüket; 2017-ben elindult egy több millió eurós beruházás, mellyel termelési kapacitásukat kívánják megduplázni.

– Gazdasági szereplőként a cég a helyi kulturális és sport rendezvények, jótékonysági akciók támogatója, a város jó hírnevének szónoka. Az elismerés megbecsülése mindannak, amit a városért az elmúlt több mint 15 évben megtett és megtesz – hangzott el a méltatásban.

NyZs
hirdetés