Nem mindenhol van lehetőség a szelektív hulladékgyűjtésre

Homonai Klaudia
Homonai Klaudia
Nyíregyháza – Homonai Klaudia családjával kertes házban él. – Többféle edényt is kaptunk, azóta mi is ügyelünk a szétválogatásra – válaszolta a nyíregyházi lány.


– A mi városunkban nem kapott mindenki szelektív gyűjtőedényeket. Sajnos mi sem, pedig szerettük volna, hogy ne kelljen az üveget, a krumplihéjat és a veszélyes hulladékot egy helyre dobnunk – válaszolta a rakamazi Mága Gézáné.

Mága Gézáné

Szabó Istvánt zavarja, ha szétdobálják a szemetet. – Mindent külön gyűjtök, mert fontosnak tartom a környezetvédelmet, és szerencsére közel is vannak a szelektív kukák az otthonomhoz – mondta az anarcsi fiatalember.

Szabó István

Barátnője viszont nem mindig figyel erre. – Nem igazán foglalkozom a szétválogatással, pedig nincs messze tőlünk a szelektív sziget – árulta el a kisvárdai Danku Barbara.

Danku Barbara

Gottschalk József lakása mellett is van gyűjtőedény. – Nem szeretnék pluszmunkát adni azoknak, akik válogatják a szemetet. Külön gyűjtöm, hiszen nem kerül semmibe, csupán egy kis odafigyelésbe – felelte kérdésünkre a nyíregyházi férfi.

Gottschalk József

A szintén a megyeszékhelyen élő Szőke Gábor is környezettudatos, ha a hulladékgyűjtésről van szó. – Az egész családom hasonlóan gondolkodik, ennyit igazán kibírunk – mondta.

Szőke Gábor

KM-HP
hirdetés