Nem mindenki vízkeresztkor bontja le a karácsonyfát

Szabó László
Szabó László
Nyíregyháza – Vízkereszt az egyik legősibb keresztény ünnep, amelyhez számos népszokás kötődik. Ezek közül ma már csak az él, hogy ekkor szokás leszedni a karácsonyfát. Szabó László sokat nem várt a lebontással. – Szilveszter után két nappal búcsút intettünk az ezüstfenyőnknek, kupont kaptunk érte a gyűjtőhelyen.

A kemecsei Juhász Ferencnél még friss az élmény. – Szerda este bontottuk le a szép fánkat, és miután összevágom, a kazánban végzi – árulta el.

Juhász Ferenc

A nyírteleki Pál Sándor hűséges olvasónk. – Anyósom görög katolikus, nála is nagy jelentősége van annak, hogy vízkeresztkor kell leszedni a karácsonyfát. Mi pedig ragaszkodunk a hagyományokhoz.

Pál Sándor

A nyíregyházi Zelei László is a respektet említette: – Úgy érzem, meg kell adni a tiszteletet a karácsonyfának. A vízkeresztet meg kell várni, utána pedig meleget ad.

Zelei László

A nagyhalászi Imréné Márföldi Erzsébet a hétvégére tervezi a műveletet. – Iskola után nincs idő a bontásra, majd szombaton… Kiültetjük az udvarunkba a ­lucfenyőt.

Imréné Márföldi Erzsébet

A nyíregyházi Kruták István a műfenyőt pártolja, amit azért tart praktikusnak, mert nem hullik le a levele. – Családi szertartás a díszítés és a ­bontás is, Pisti unokánk ezúttal is ott tüsténkedett.

Kruták István

KM-LTL
hirdetés