Nem mindig az nyer, aki játszik

Kapacina Kevinéknek (labdával) nem termett babér Debrecenben
Kapacina Kevinéknek (labdával) nem termett babér Debrecenben - © Fotó: Sipeki Péter
Nyírbátor, Sényő – A vasárnap nem a megyénkbeli együttesek napja volt az NB III.-ban. A Sényő-Carnifex FC a DEAC vendégeként szenvedett 4–1-es vereséget, míg a Nyírbátor Szolnokon kapott ki 3–0-ra.

– Az eredmény nem tükrözi a játék képét, mert nem kezdtünk rosszul, az első félidőben többször megbontottuk a védelmüket – mondta Fiumei Viktor, a Sényő edzője. – Ők az első, kapunkig eljutó szituációból rögtön gólt szereztek a hibánkat kihasználva. A szünetig már nem változott az eredmény, pedig mezőnyfölényben játszottunk, de ez meddőnek bizonyult.

– A mezőnyfölényünk nagyjából a második félidőben is megmaradt, viszont kontrákból mindig veszélyesek voltak a debreceniek – folytatta a tréner. – Nagyon okosan és fegyelmezetten védekeztek. Kettő nullás állásnál mégis sikerült szépíteni, visszajöttünk a meccsbe, de egy buta szabálytalanságért befújt tizenegyesből újabb gólt szereztek.

Fizikailag föléjük nőttek

A Nyírbátornak kevesebb esélye volt Szolnokon, ám kis szerencsével szorosabb meccset játszhatott volna.

– Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a bajnokesélyes otthonában, éppen ezért defenzívebb játékkal készültünk, fegyelmezett védekezésből akartunk kiindulni – beszélt a meccsről Szilágyi Krisztián, a Bátor edzője. – A hetedik percben megvolt az első nagy lehetőségünk, majd ez után lekontráztak minket, és megszerezték a vezetést. Utána egy újabb védelmi megingásból, tizenegyesből megkaptuk a másodikat. Ekkor lényegében borult az egész taktika.

– Próbáltunk visszajönni a meccsbe, voltak helyzeteink, rúgtunk egy kapufát is, de a szerencse ezen a meccsen sem állt mellénk. A szünetben megbeszéltük, min változtassunk, de egy ismételt hiba után el is dőlt a mérkőzés. A szolnokiak agresszívabban játszottak, a párharcokat rendre megnyerték, fizikailag fölénk nőttek – zárta szavait az edző.

MK


Szabolcs-Szatmár-Bereg - A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 19. fordulójában mindkét, megyénkbeli csapat, a Sényő-Carnifex FC és a Nyírbátori FC is idegenben szenvedett vereséget. Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 19. forduló DEAC-Sényő-Carnifex FC 4-1 (1-0) Debrecen, 300 néző, v.: Horv...
hirdetés