Nem ő akar lenni a király!

Ács Gáborra, miként korábban, még most is rendszerint két védő jut – gyakran mindhiába
Ács Gáborra, miként korábban, még most is rendszerint két védő jut – gyakran mindhiába - © Fotó: Pusztai Sándor
Beregdaróc – Ács Gábor húsz góljára is szükség volt, hogy a Beregdaróc ennyire jól muzsikáljon.


Ilyen az, amikor a kölcsönös együttműködés gyümölcsöző kapcsolatot szül. Ács Gábor a nyáron szegődött a Beregdaróc NAP-ÉP-hez, attól a Dombrádtól, amely éppen a megyei első osztályba „dobbantott”, igaz, az ősszel finoman szólva sem alkotott maradandót. Nem úgy a beregiekhez csatlakozó harmincegy éves futballista, aki kereken húsz gólt hintett, így féltávnál vezeti a vonatkozó rangsort a megye kettő Kelet-Magyarország-csoportban. Vagyis, aligha döntött rosszul, amikor az új környezetre szavazott, és persze jól járt a Baracsi Endre irányította együttes, amely a harmadik helyre nyomult fel a tabellán – olyan magasságba jutva, amire korábban még soha nem volt példa.

– Igazából mindig egy nyitott könyv volt a Beregdaróccal való kapcsolatom, magyarul benne volt a levegőben, hogy előbb-utóbb itt fogok futballozni, ami a nyáron realitássá vált – taglalta a váltás hátterét Ács Gábor. – Egyben köszönöm szépen Tóth János dombrádi egyesületi elnöknek az együtt töltött szép időszakot, ugyanakkor munkahelyi elfoglaltság miatt alacsonyabb osztályú csapatban szerettem volna játszani. A Daróc feltörekvő együttes, így könnyen egymásra találtunk. Most is hívtak megye egyes csapathoz, de ezt most már nem tudom vállalni, a munka az munka. De természetesen mindent megteszek a Daróc minél sikeresebb szereplése érdekében.

Nem egészen véletlen tehát, hogy a tarpai születésű csatár éppen a Beregdarócban kötött ki. Az már csak hab a tortán, a vártnál is jobban muzsikál az elmúlt években gyakran a kiesés elkerüléséért küzdő gárda.

– Számomra is kellemes meglepetés is volt ez a jó teljesítmény, de mivel korábban már ismertem több játékost a Darócból, így titkon bíztam abban, hogy valami szép is kisülhet ebből – elmélkedett Ács Gábor. – Összeszokott, baráti társaságba csöppentem, emellett nyilván azért igazoltak le, hogy gólokkal segítsek. Ha hiszik, ha nem, a gólkirályi cím egyáltalán nem foglalkoztat, mások talán jobban meg is érdemelnék a csapat sikere az első. Ha lehet egy kérésem, írja már le, bár kevesen fogják érteni, de akinek szól, úgy is fogja tudni: „Kóku helyett nem futok többet, az a dolga, hogy gólpasszt adjon”!

KM-KT


Gólvadászlista
A megyei II. osztály Kelet-Magyarország csoport góllövőlistájának élcsoportja

20 gólos: Ács Gábor (Beregdaróc)
18 gólos: Balás Gergely (Tisztaberek)
16 gólos: Somogyi Richárd (Tiszakóród)
15 gólos: Bálint Csaba (Nyírcsaholy)
14 gólos: Balogh Sándor (Jánkmajtis)Sporthírek


hirdetés