Nem pulykakakasért mennek Debrecenbe a kisvárdai kézisek

Marija Hakunova (36) is győzelmet ünnepelne volt csapata ellen
Marija Hakunova (36) is győzelmet ünnepelne volt csapata ellen - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – Kemény és szoros mérkőzésre számítanak a kisvárdaiak Debrecenben.


A Ferencváros, Győr, Érd trió mellett már csak a Kisvárda veretlen a bajnokságban. Eddigi sikereit remek védekezésének köszönheti a szabolcsi csapat, de a Budaörs ellen már a támadójáték is rendben volt. Ma a két vereséggel és egy győzelemmel rajtoló DVSC ellen lép pályára a Kisvárda Master Good SE.

Májusban döntetlen volt

Az előző szezonban Kisvárdán magabiztosan húzták be a hazaiak a mérkőzést, májusban azonban a cívisvárosban döntetlenre végeztek a felek úgy, hogy a két együttes között egyszer sem volt két találatnál nagyobb a különbség.

A mérkőzésről az egykori debreceni játékost, Marincsák Nikolettet kérdeztük.

– Kemény és szoros mérkőzésre számítok, parázs hangulattal, hiszen a Debrecen mindig is híres volt lelkes szurkolótáboráról, valamint Kisvárdáról is sokan fognak érkezni, szóval a hangulattal nem lesz probléma. Mindenképp az a csapat fogja győztesen elhagyni a játékteret, aki jobban küzd, harcol és kevesebbet hibázik – latolgatta az esélyeket a kisvárdai irányító.

Fő erényük a védekezés

Volt csapatáról elmondta, hogy a tavalyi szezonhoz képest mindenképpen erősödtek, mert a csapat magja együtt maradt és melléjük sikerült meghatározó játékosokat igazolniuk.

A Budaörs ellen végre a támadójáték is rendben volt, harmincegy találatig jutott a kisvárdai csapat. Marincsák Nikolett véleménye szerint ezt szülővárosában nehéz lesz megismételni, mert a Debrecen egyik fő erénye a védekezés.

– Igazából a legfontosabb mindig az, hogy mi minél kevesebbet kapjunk, az már csak hab lenne a tortán, ha sikerülne megismételni az előző forduló góltermését.

Végül elmondta még, hogy Debrecenben nevelkedett, a Hódos Imre Sportcsarnokra szinte a második otthonaként tekint, ezért mindig különös érzés fogja el, ha itt léphet pályára.

– Izgatottan várom a találkozót, de nem különösebben, mint egy másik bajnoki mérkőzést. Itt is ugyanaz a „recept”, a legjobbunkat kell nyújtanunk és reméljük két ponttal a zsebünkben térhetünk haza – bizakodott Marincsák Nikolett.

BB


Női NB I., 4. forduló

Péntek: DVSC Schaeffler–Kisvárda Master Good SE (18)

További mérkőzések.

Mosonmagyaróvár–MTK (18.30).

Szombat: Budaörs–FTC (17), Siófok–Érd, Vác–Békéscsaba, Dunaújváros–Győr, Székesfehérvár–Eger (mind 18).
hirdetés