Nem pusztán pilóták, kiváló cégvezetők is

Z-37 mezőgazdasági típusképzés
Z-37 mezőgazdasági típusképzés - © Fotó: Suhajda-archív
Nyíregyháza – Fél évszázados tapasztalatra építhetnek a partnerek.


– A képzés fontosságát, súlyát nem csak az érzékelteti megfelelően, hogy az elmúlt ötven évben hány pilótát adott a repülős társadalomnak az intézmény, hanem hogy ez milyen gazdasági hatással bír, s miként járul hozzá a légiközlekedés kiegyensúlyozott működéséhez – osztja meg ünnepi gondolatait Szegedi Béla, a Wizz Air légiüzemeltetési igazgatója.

– A nyíregyházi pilótaképzés sikereiből a hozzá kapcsolt egyetemi szintű oktatást emelném ki – teszi hozzá –, mert ezzel a magyarországi és a kelet-európai repülésben meghatározó cégek pillérévé vált. Legyen az kezdetben a MÉM Repülőgépes Szolgálata, a MALÉV, vagy most a Wizz Air. Napjainkban sem csak az a fontos, hogy kellő számban álljanak rendelkezésre pilóták, hiszen őket a különböző repülőiskolából össze lehet verbuválni, de kevés ilyen komplex, egyetemi képzéssel társított bázis intézmény van. A légiközlekedés területén működő szervezeteknek nem csak pilótákra, hanem menedzsment szemléletű vezetőkre is szükségük van. Olyanokra, akik magabiztos tudással vezetik a repülőgépet, de arra is képesek, hogy az iparág különböző szegmenseiben vezető pozíciót vállaljanak.

Egyetemek között kiemelten

Ezért nagyon fontos az egyetem, és a gyakorlati képzést lehetővé tevő vállalatok együttműködése, mert kizárólag így lehet nemzetközi szinten is elismert eredményeket elérni.

A Wizz Air több ország, összesen hat egyetemével kötött együttműködési megállapodást, ebben őrzi kiemelt szerepét a Nyíregyházi Egyetem. Az iparág és a cégünk dinamikus fejlődése a jövőre nézve olyan biztató partnerséget alapoz meg, amely immár fél évszázados tapasztalatra építhet, s amelyben a légiközlekedés minden érintett szereplője megtalálja a maga számítását. Repülünk együtt tovább – tekint előre Szegedi Béla.

KM
hirdetés