Nem remeghetnek meg a kezek

A tiszavasvári csapat bajnoki döntőnek beillő összecsapásra hangol
A tiszavasvári csapat bajnoki döntőnek beillő összecsapásra hangol - © Fotó: tiszavasvarikezilabda.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Tiszavasvári, miként a Kölcsey is alighanem a szezon mérkőzését játssza.


Miskolcon a világ szeme. Na, jó, csak a férfi NB II. Észak-keleti csoportot figyelők tekintete – de ez sem kevés. Vasárnap ugyanis alighanem bajnoki döntőnek beillő összecsapást játszanak a borsodi ,,fővárosban”. Az éllovas Tiszavasvári két pont előnnyel érkezik legnagyobb riválisához, és négy fordulóval a zárás előtt szinte bizonyosan ez lesz a szezon meccse. A szabolcsiaknak már a döntetlen is üdvözítő lenne, a győzelemről nem is beszélve. Vereség esetén viszont fokozódnak az izgalmak, akkor lesz igazán éles a harc.

A másik két megyei együttes szombaton egyaránt hazai pályán araszolhat közelebb a dobogóhoz. A zsinórban három diadalnál tartó, a tabellán ötödik Kisvárda egyértelmű esélyesként fogadja (kezdés: 16 óra) a kiesés ellen küzdő, egyre szorultabb helyzetben kapálódzó Hajdúnánást.

A negyedik pozícióban táborozó Fehérgyarmat a középmezőnyben megbújó Kazinbarcikával szemben (kezdés: 18 óra) fényesítheti tovább mérlegét. Mivel a szatmáriak minimális hátrányból követik a harmadik Mezőkövesd U23 legénységét, akár az előzhetnek is – ennek, persze elsőrendű feltétele, hogy ne hibázzanak.

A nőknél ugyancsak csúcsrangadót rendeznek. Olyannyira,. hogy ez a meccs is alapjaiban határozhatja meg a végső sorrendet. A táblázat tetejéről hosszú idő után lecsúszott Kölcsey-DSE Nyíregyháza vasárnap (kezdés: 14.30) az éppen élre ugró Balmazújvárost látja vendégül – a Tiszavasvári úti csarnokban. A képlet egyszerű: amennyiben Hadobás István gárdája győz, ismét – méghozzá két pont fórral – átveszi a vezetést. Más verzióval ne kalkuláljunk…

A Mátészalkai MTK sem fog unatkozni. Vakarcs Krisztina csapata az éppen mögötte állomásozó, ötödik Bőcs otthonában szerepel. Márpedig, ha az MMTK megússza vereség nélkül ezt a túrát, éltetheti a reményt, hogy a szezon hajrájában megőrzi előkelő helyét.

KM-KT
hirdetés