Nem rossz a helyzetük, de…

Nyíregyháza – A teljes mezőny még nem, de a Marso-Nyíregyházi KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata az alapszakasz feléhez érkezett, és szombaton (18 óra) a Debrecen elleni hazai mérkőzésekkel megkezdi a „tavaszi” szezont.

Az NYKK eddigi szereplésének megítélése kettős. A csapat élvonalbeli történetének ismeretében a bravúros jelzőt kell használnunk, hiszen a korábbi öt próbálkozás során még sosem fordult elő, hogy a gárda félidőben pozitív mérleggel, pozitív kosáraránnyal, hazai veretlenségének megőrzésével a felsőházi tagságot érő első nyolc helyezett között álljon.

Ugyanakkor némi hiányérzetünk is lehet, elsősorban az idegenbeli szereplés miatt. Hódmezővásárhelyen ugyan begyűjtötte a Horváth-legénység a „kötelező” vendégsikert, de Debrecenben, Szolnokon, Dombóváron és Kaposváron is olyan meccset vesztett el, amelyen esélye volt a sikerre. Ha ezek közül egy-kettő a zsákban lenne, akkor valóban remek féléves szereplésről beszélhetnénk.

Röviden úgy ítélném meg a helyzetünket, hogy nem állunk rosszul, mert hoztuk a kötelező győzelmeket, de nincs semmi tartalékunk arra az esetre, ha esetleg valaki ellen hazai pályán megcsúsznánk a banánhéjon – jellemezte a gárda helyzetét Horváth Imre, aki pár hónapos megszakítással ötödik éve irányítja az NYKK-t. – Valóban még jobb lehetne a szereplésünk megítélése, ha idegenben sikerült volna még egy bravúrgyőzelmet aratnunk. De ezen már kár keseregni, a következő feladatokra kell koncentrálnunk.

Számolgassunk egy kicsit! Az NYKK-nak a második körben hét hazai mérkőzése van, ha ezek mindegyikét sikerülne megnyerni, akkor matematikai képtelenség, hogy – az eddig megszerzett hét diadallal együtt – 14 győzelemmel ne kerülne a felsőházba a gárda. Mert ugyan hivatalosan a tizedik hely megszerzése a cél, de az eddigiek alapján csalódás lenne, ha nem végezne a felsőházban a gárda.

Ugyan valóban többször játszunk itthon a második körben, mint idegenben, mégis nehezebb a sorsolás, mint eddig volt – taglalta a helyzetet Horváth Imre. – Hazai ellenfeleink ugyanis többnyire a mezőny első feléből kerülnek ki, a nyolc közé jutásért vívott harcban szóba jöhető riválisaink közül pedig egyaránt utazunk a Körmendhez, a Zalaegerszeghez, a Kecskeméthez és a Falcóhoz. Melletünk szól, hogy tavaly is ilyenkor kezdtük meg a nagy menetelésünket és bízunk a további jó hazai szereplésben. Ha ez most is így lesz, helyünk lehet a felsőházban.

Bodnár Tibor –








hirdetés