Nem sikerült a döntőbe jutnia Fucsovics Mártonnak

Fucsovics Márton adogatása
Fucsovics Márton adogatása
Budapest, Nyíregyháza – Most a szuperrövidítés nem Fucsovicséknak sikerült jobban.

Sajnos nem sikerült, a Fucsovics Márton és a német Mischa Zverev alktta duó nem jutott a párosok döntőjébe a stuttgarti ATP 250-es füves tornán. Ahogy a korábbi két fordulóban, úgy a szombati elődöntőben is a döntő szettnek megfelelő szuperrövidítés döntött a győztes sorsáról Fucsovics Márton és Mischa Zverev páros mérkőzésén a stuttgarti ATP-250-es versenyen. Csakhogy amíg a legutóbbi két alkalommal sikerült nyerniük Marciéknak, ezúttal a lehető legkisebb különbséggel veszítettek a Robert Lindstedt, Marcin Matkowski (svéd, lengyel) duó ellen.

Az egy brékkel elvesztett első szett után a másodikban senki sem bukta el az adogatását, a tie-breakben pedig Marciék 5–6-nál meccslabdát hárítottak a páros specialista, 41 és 37 éves játékosok alkotta ellenféllel szemben. Aztán ők jutottak szettlabdákhoz, a másodikat értékesítve egyenlítettek.

Jöhetett az egyik fél tizedik megnyert pontjáig tartó döntő „játszma”, amelyben fej fej mellett haladtak a felek. Lindstedt és Matkowski 9–8-nál meccslabdához jutott, de sikerült hárítani, majd 10–9-nél már Marciék kerültek egyetlen labdányira a sikertől. Mindkétszer hárított az adogató fél, az ellenfél azonban a következő esélyével élni tudott, így 1 óra 28 perces nagy csata után a svéd, lengyel duó jutott a fináléba.

Mercedes Cup ATP 250-es toran, Stuttgart (656 015 euró, fű)

Páros elődöntő

Robert Lindstedt, Marcin Matkowski (svéd, lengyel)–Fucsovics Márton, Mischa Zverev (magyar, német) 6:3, 6:7 (7–9), 12–10 – döntő rövidítésTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés