Nem sok hiányzott a DEAC pontszerzéséhez

Ezúttal Hetényi Zoltán sem tudott csodát tenni
Ezúttal Hetényi Zoltán sem tudott csodát tenni - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az első harmadban még 2–0-ra a debreceniek vezettek, ám fordítani tudott a Fradi.

A középszakasz végeredménye szempontjából kiemelt fontosságú meccsre készült hétfőn este a DEAC. Számíthatott arra a debreceni hokicsapat, hogy az FTC minden tartalékot mozgósítani fog, hogy bebiztosítsa az első helyét, az egyetemistáknak viszont a dobogós helyezésük megőrzése céljából kellettek a pontok. Jól is indul az összecsapás a fővárosban, az első harmadban már 2–0-ra vezetett David Musial együttese, azonban a végén mégis a Fradi örülhetett, 3–2-re nyert a pesti egylet.

Remekül indult

Jó iramú játékkal indult az első harmad, mindkét együttes megfontoltan hokizott, nem rohantak fej nélkül előre. Viszonylag gyorsan került előnybe a DEAC, a hatodik percben Kozma vitte be a pakkot a zöld-fehérek harmadába, jó centerezését Németh Attila tanári módon pattintotta Arany Gergely hálójába – számolt be róla a cívisvárosi klub honlapja. A huszadik minutumban Izacky cselezte lőtávolba magát, a korongja oldalra pattant, az üresen álló Novotny pedig az ellenkező sarokba csúsztatta a pakkot.

A következő etapban szépítettek a hazaiak, Perrier léptette ki Pavukot, aki lendületből érkezve a hálóba vágta a pakkot. A harmadik játékrészben Pavuk lövése egy debreceni védőről pattant be, balszerencsés gólt kapott a DEAC. A hajrában a győzelmet is megszerezte az FTC, Switzer célozta meg a Debrecen kapuját, a lövés mellészállt, de a palánkról pontosan elé pattant a korong, és végül a vasnál betuszkolta.

Szoros meccs

David Musial vezetőedző a találkozó utáni nyilatkozatában elmondta, nagyon szoros mérkőzést vívott egymással a két együttes, ahogyan az az FTC–DEAC összecsapásokon már megszokott. Tipikusan olyan találkozó volt ez, amit a rájátszáshoz közeledve mutatnak a csapatok. Szerinte egyik alakulat sem hokizott igazán jól, saját együttese teljesítményéből az emberhátrányos védekezést tartotta a legjobbnak. Végül gratulált a hazaiaknak a középszakasz megnyeréséhez, ami számukra az első választás jogát jelenti és pályaelőnyt a rájátszás egészére nézve.

A DEAC csütörtökön és pénteken is jégre lép, mindkétszer az UTE ellen, először 19 órától a Debreceni Jégcsarnokban.

HBN
hirdetés