Nem szabad túlünnepelni a gólokat

Krisztina Liscsevics megint törekedhet arra, hogy ő és a csapata is megállíthatatlan legyen
Krisztina Liscsevics megint törekedhet arra, hogy ő és a csapata is megállíthatatlan legyen - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A közvetlenül előtte álló Mosonmagyaróvárt fogadja, és győzelme esetén meg is előzheti a kisvárdai NB I-es női kézilabda-csapat.

Legutóbbi győzelmével (a Kispest elleni 29–22-vel) elérte a Kisvárda Master Good SE, hogy megmaradjon a bennmaradási reménye a női NB I-ben, az Érden szerzett bravúrponttal (20–20) pedig megteremtette annak az esélyét, hogy már most pénteken elmozduljon a kiesőhelyről. A 18 órakor kezdődő hazai mérkőzésen ugyanis az a Mosonmagyaróvár lesz az ellenfél, amely egy ponttal és egy helyezéssel előzi meg a várdaiakat.

– Az a tervünk, hogy elmozduljunk végre a kieső zónából, ehhez nyernünk kell, ha lehet, akkor minimum kétgólos különbséggel, mert Óváron egyetlen találattal kaptunk ki, és így az egymás elleni eredményben jobbak lehetünk, aminek egyforma pontszám esetén lehet majd jelentősége – mondta az alsóházi rangadó jelentőségéről Dévényi János, a kisvárdaiak edzője. – Leginkább abban bízhatunk, hogy a védekezésünk még masszívabb lett, a visszarendeződésre azonban fokozottan figyelnünk kell, mert a Mosonmagyaróvár a Kispesthez hasonlóan olyan csapat, amely törekszik gyors középkezdésből gólokat szerezni, hogy ne kelljen rendezett védelem ellen támadnia. Ezért nekünk nem szabad túlünnepelni a saját góljainkat, és rá kell kényszerítenünk az ellenfelet arra, hogy gyakran támadjon hatos fal ellen.
A múlt heti válogatott szünet során három kisvárdai játékos is érintett volt, Júlia Kucherova a szlovák, Marina Dmitrovics a szerb, Marija Gedroit a litván nemzeti csapatot erősítette.

– Hétfőn mindannyian visszatértek, és bekapcsolódtak az edzésmunkába – adott róluk helyzetjelentést Dévényi Jánost. – Szerencsére jól szerepeltek, a meccs- és edzésterhelésük is megvolt, nem sérültek meg, mint ahogy az apróbb nyűgöket leszámítva az itthon maradottak sem, így teljes kerettel várjuk a pénteki mérkőzést.
A mosonmagyaróvári csapatban két olyan játékos is helyet kap, aki a bajnokságot még a kisvárdaiaknál kezdte, ám a menetközben az ország másik végébe igazoló Bízik Boglárka és Lea Vukojevic sem játszhat a pénteki mecscen a két klub megállapodása alapján. Így is köszönthetnek azonban majd ismerőst a kisvárdai szurkolók, hiszen a gyulaházi származású beállós, Bardi Fruzsina az óváriaknál játszik, és mivel posztján a válogatott Dombi Luca sérült, kulcsszerep is várhat rá. Bardi Fruzsina egyébként a korábbi élvonalbeli futballistának, a gyulaházi futballcsapat jelenlegi edzőjének, Bardi Gábornak és az egykori 19-szeres válogatott kézilabdázónak, Nagy Ivettnek is az unokatestvére.

Címkék: ,hirdetés