Nem számított a súly és a centi

Rétfalvi Tamás (balra) nagyszerűen versenyzett Bergenben​
Rétfalvi Tamás (balra) nagyszerűen versenyzett Bergenben​
Kisvárda – A kisvárdai karatéka, Rétfalvi Tamás egy súlycsoporttal feljebb versenyezve is a második lett a norvégiai Bergenben.

A további nemzetközi tapasztalatok szerzése valamint a minél jobb szereplés volt a célja Rétfalvi Tamásnak, a Kisvárdai Kyokushin Karate Do SC versenyzőjének, aki a norvég nemzetközi bajnokságon vett részt Bergenben. Tamás eredeti súlycsoportjában, a 80 kilogrammban nem rendeztek versenyt, hanem összevonták őket a nehézsúlyúakkal, vagyis a 90 kilósokkal.

Első ellenfele egy üzbég származású svéd karatéka volt, akit gyors gyomor K. O.-val küldött az öltözőbe. Következett a harmadik danos olasz sportoló, aki tíz kilóval volt nehezebb és tíz centivel magasabb Tamásnál. Vele szemben a háromperces menetidő letelte után nyert a kisvárdai versenyző egyhangú pontozással. Rétfalvi Tamás ezzel már a döntőbe jutott, ott a norvég bajnok várt rá, aki ellen kiélezett harcban, ötperces küzdelem, tehát hosszabbítás után kapott ki bírói döntéssel. Markó László tanítványa tehát ezüstéremmel térhetett haza.
hirdetés