“Nem szeretnék nyilatkozni, mert eltiltanának a kispadtól, másfelől nem biztos, hogy akkor a játékosok a héten jönnének edzésre”

Akt.:
“Nem szeretnék nyilatkozni,  mert eltiltanának a kispadtól, másfelől nem biztos, hogy akkor a játékosok a héten jönnének edzésre”
© Illusztráció: KM-archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A labdarúgó Kelet Takarék megyei I. osztály 20. fordulójának szombati nyitányán négy mérkőzést játszottak.

Feltámadt csapatok csatája Naményban, a nehéz helyzetbe sodródott Szalka az éllovasnál domboríthat.

Labdarúgás. Úgy szép az élet, ha zajlik. Márpedig a megyei első osztályban ebből aztán nincs hiány. Miként korábban elsütöttük: ez a bajnokság olyan, hogy ismeretlen az előre lefutott meccs fogalma. Legfőképpen ama ténynek köszönhetően, hogy a megkapaszkodásért hajtó együttesek némelyike tavasszal jobban muzsikál, mint az élcsoportot alkotók többsége. Leginkább a poraiból feltámadt Vásárosnamény idei domborítása szúr szemet: a télen munkába állt Farkas Béla edző nem vesztegeti az idejét, négy mérkőzésből tíz pontot kaszált „fiaival”. Ráadásul ezen röpke periódus alatt tizenöt gólt rámoltak be az ellenfeleknek! Az ősz végén még sereghajtó beregiek nem csupán „hátba csapták” a mezőnyt, a kiesőhelyekről is elmozdultak. Nem kevésbé kapar a Mándok, amely szintén feljebb tornázta magát – igaz, még így sem lélegezhet fel egyik fél sem. Na már most éppen, a két legénység éppen egymással gyürkőzik az aktuális fordulóban, aligha szükséges ecsetelni, ezúttal sem babra megy a játék.

Akárcsak a Baktalórántháza–Tuzsér, no meg a Balkány–Mátészalka találkozókon. Előbbi párharcban az ugyancsak a veszélyzónában tanyázó vendégeknek kell nagyon iparkodniuk, akik a Nagyecsed elleni hazai vereséget következményeként kerültek kutyaszorítóba. Utóbbi összecsapáson szintén a látogatóknak szükséges felszántani a pályát a kedvező eredmény elérése érdekében. Az elmúlt hét végét „kihagyó” szatmáriak csak az utolsó pozícióban ragadt, mindazonáltal egyáltalán nem reménytelen szituációba keveredett Gyulaházát előzik meg a táblázaton. Ugyanakkor szentírás, hogy a teljes mezőnyt tekintve változatlanul egyedül veretlen Balkány otthonában a pontszerzéshez is átlagon felüli produkcióval muszáj kirukkolni.

Az említett gyulaházi brigádnak is emberes lecke jut. A Nyírgyulajban egy ötöst hintő Sényőt próbálják megfékezni – szó se róla, nemes feladat. A bennmaradásért dúló küzdelemben vastagon érintett Ibránynak is munkás napja lesz szombaton: a Gyulaj ugyebár nagy zakót nézett be és nyilván nem szeretne egymás után kétszer megégni hazai pályán.

KM-KT

Tiszavasvári–Vásárosnamény 1–3 (0–0)

Tiszavasvári, 120 néző, v.: Bíró Cs.

Tiszavasvári: Tóth N. – Szolyka T. (Nagy I.), Balogh N., Csáki V. (Kántor Zs.), Cseh K., Horváth N. (Lakatos Barna), Horváth M., Orosz T. (Gyurján R.), Lakatos Bence, Gál N., Tudja D. Edző: Kiss Gábor.

Vásárosnamény: Kardos Z. – Fejes J., Nagy D., Illés P., Danku J., Mándi L., Balogh Gy., Deskó D., Bancsi G., Lizák B. (Szeles L.), Bíró J. Edző: Farkas Béla. Tavaszias időben nem várt hazai vereség.

Gól: Nagy I., illetve Illés P. 2 (mindkettő 11-esből), Bancsi G. Ifi: 3–2.

Kiss Gábor: – Nem szeretnék nyilatkozni, két okból sem. Az egyik, mert eltiltanának a kispadtól, másfelől nem biztos, hogy akkor a játékosok a héten jönnének edzésre…

Farkas Béla: – Akartunk, fegyelmezetten játszottunk, a helyzeteink egy részét pedig kihasználtuk.

Mándok–Baktalórántháza 3–1 (2–0)

Mándok, 200 néző, v.: Major O.

Mándok: Pécsi V. – Bodnár L., Kovács I., Hidi N., Galambos L. (Katkó M.), Győri J. (Varga D.), Buda P. (Szabó T.), Vezdel, Riasko, Velikij (Angyal Á.), Csáki P. Edző: Dancs Béla.

Baktalórántháza: Tóth K. – Kántor F., Pálfi I., Kozma J. (Geda G.), Marics G., Csordás G., Rakóczi Zs., Nagy T., Sitku Á. (Molnár L.), Miskolczi L., Pénzes Á. Edző: Illés László. Megérdemelt hazai győzelem.

Gól: Riasko, Kovács I., Csáki P., illetve Kiállítva: Kántor F. (36. perc), Miskolczi L. (67. perc) Ifi: 0–1.

Dancs Béla: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidővel kifejezetten elégedett voltam, a másodikkal már kevésbé. Van hová fejlődnünk, de ma a három pont megszerzése volt a legfontosabb.

Illés László: – Sajnos, a mérkőzés elején bennmaradtunk az öltözőben, majd emberhátrányban tisztességesen helytálltunk, amiből ennyire futotta. Egyebet most nem mondanék, bár lehetne…

Tuzsér–Nagyecsed 0–1 (0–0)

Tuzsér, 100 néző, v.: Tordai M.

Tuzsér: Zán K. – Nagy K., Iván A., Dolhai M., Hriskevics, Setét R., Bagoly Z., Soós T., Dallos L., Pálinkás T. (Lakatos B.), Veress L. Játékos-edző: Gergely István.

Nagyecsed: Makó R. – Zámbó K., Marinas (Ádámszki R.), Homann R., Bulyáki K. (Bodogán Z.), Bulyáki A. (Bornemisza I.), Czifrák R., Dobos Z., Somlyai G., Pócsi B., Sarkadi G. (Nyíri Gy.). Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Helyzetek nélkül hazai pályán sem lehet meccset nyerni…

Gól: Bulyáki A. Kiállítva: Bagoly Z. (56. perc). Ifi: 6–3. (Tudósító: Lakatos Tibor)

Gergely István: – Egygólos mérkőzésen a Nagyecsed szerezte azt a bizonyos egyet. A kiállítás dacára az utolsó félórában mindent megpróbáltunk, sajnos, nem sikerült egyenlíteni, attól tartok, nagyon fognak hiányozni ezek a pontok…

Ádámszki Róbert: – Semmi különös dolog nem történt, végre mindenki tette a dolgát és győztünk.

Nyírgyulaj–Sényő-Carnifex 0–5 (0–2)

Nyírgyulaj, 150 néző, v.: Veres J.

Nyírgyulaj: Opre R. – Lovas N., Angyalos A., Tóth B., Orosz D., Gózner K., Sánta J. (Gömze A.), Siska G., Erdei Z., Oxi R. (Fekete G.), Török I. Edző: Lukács Tibor.

Sényő: Jakocska Cs. – Fiumei V. (Fábri Z.), Bodó G., Klepács K., Ács Á., Toldi A. (Madzin I.), Makai I., Haburcsák B., Phrakonkham (Ruska T.), Haburcsák K., Szűcs F. Edző: Ember Roland. A vendégcsapat megérdemelt sikert aratott még ilyen különbséggel is.

Gól: Haburcsák B., Haburcsák K., Madzin I., Ruska T., Ács A. Kiállítva: Madzin I. (90. perc). Ifi: 2–3.

Lukács Tibor: – Gratulálok a vendégeknek.

Ember Roland: – A csapat maximálisan azt tette és véghez is vitte, amit megbeszéltünk. Ennek volt köszönhető az első félidőben szerzett két gól, a szünet után a mezőnyben kiegyenlítetté vált a játék, ugyanakkor mivel az üres területeket pontosan játszottuk be, így volt lehetőségünk az előny növelésére, a lehetőséggel pedig éltünk.
hirdetés