Nem szűkölködtek szűrökben

Nem szűkölködtek szűrökben
Hajdúböszörmény – A megye jellegzetes tájegységei mellett a Kiskunságból, a Dél-Alföldről, a Dunántúlról sőt még Erdélyből is érkeztek a 4. hajúböszörményi hagyományőrző napra a cifraszűrösök, akiknek először rendeztek találkozót az esemény szervezői.

A szervezők minden évben igyekeznek az addigiakhoz képest újat nyújtani a Hajdúböszörményi Tájházakba kilátogatóknak. A szombati rendezvényen nagy sikert aratott az egykori pásztor és gyulyásélet díszes viselete, melyet több mint 20-an mutattak be a színpadon. A hagyományőrző napról természetesen most sem hiányozhattak a csikósbemutatók, valamint a kézművesek és a népi eszközöket kínáló árusok. A gyerekek különböző tárgyakat készíthettek, póni hátán lovalgolhattak, állatokat simogathattak, míg a felnőttek amatőr dalosok műsorán szórakozhattak. A nap egyik fénypontja volt a négy fogásból álló ebéd, melyet vőfélyszöveg kíséretében tálaltak fel az éhüket ily módon csillapítóknak.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés