Nem találták a kaput…

Nyíregyházi KSE-Dunaferr
Nyíregyházi KSE-Dunaferr
A Nyíregyházi KSE élvonalbeli kézilabdacsapata felspanolt Dunaferrt fogott ki.

A válogatott titánokat felvonultató dunaújvárosiak legutóbb vereséggel felérő döntetlent produkáltak a táblázat végén veszteglő Győr otthonában – a malőr következményeként borítékolható volt, hogy a bujtosi csarnokban kívánták kivágni a rezet. Akárhogy is fáj, az NYKSE nem tudta keresztülhúzni számításaikat, a házigazda nyolc góllal kikapott.

Várható volt, hogy egy feltüzelt Dunaferrel kerülünk szembe, erre felkészültünk, a problémát nem ez jelentette – summázott Jano Pál, az NYKSE edzője. – Hiába valósítottuk meg a taktikai elképzelés nagy részét, támadásban egész egyszerűen nem találtuk a kaput…

Mindent elmond, hogy a negyvenedik percig tizenkét gólt szereztünk, ami roppant kevés, így elszállt annak esélye, hogy megszorítsuk az egyébként is erősebbnek tartott ellenfelet. Szerencse, hogy Nagy Levente bravúros védéseivel tartotta lelket a csapatban, a baj az, hogy gyakorlatilag egyedül maradt. Nyilvánvaló, többet reméltem, ugyanakkor nem tehetünk mást, dolgozunk tovább. Az őszi idényből hátralévő három meccsen jelentősen javíthatunk, erre adott a sansz, hiszek benne, hogy sikerrel járunk.

Egyértelmű, hogy a nyírségi egylet feljebb tornázná magát a tabellán – a november ötödikén esedékes győri fellépésen, majd Komlón, nem utolsósorban pedig a Békéssel szembeni hazai összecsapáson kozmetikázhat bajnoki szereplésén. Sőt, a tavaszról előrehozott mérkőzéseken (Tatabánya, Gyöngyös, Debrecen) is sikerélményhez juthat.

-Koncz Tibor-
hirdetés