Nem tudni, hogyan került az ártérre a gránát Ópályiban

Akt.:
Nem tudni, hogyan került az ártérre a gránát Ópályiban
© Forrás: tenyek.hu
Ópályi – Fáért ment az ártérre, de aknavető gránáttal tért haza szombaton egy helyi fiatalember Ópályiban.

A Tények beszámolója szerint az éles gránátot a biciklijén tolta haza a férfi, aki úgy gondolta, talán kap érte valamit a MÉH-telepen. Végül meggondolta magát, és inkább megmutatta a gránátot egy polgárőrnek, aki egyből látta, hogy a bejelentő egy második világháborús bombát talált, amit ha leejt, azonnal felrobbanhat.

Portálunk a „bombasztori” részleteiről Herdon Jánostól, a település polgármesterétől érdeklődött. – Amint értesítettek az esetről, rögtön a férfi portájához siettem, akkor már a Jeremcsuk László Polgárőr Egyesület polgárőrei vigyázták a gránátot. Anno tüzér felderítőként szolgáltam, így amikor megláttam a veszélyes talált tárgyat, rögtön tudtam, mivel van dolgunk. A 40 mm átmérőjű, mintegy 30 cm hosszú aknavető bizony nagy pusztítást tudott volna okozni, de szerencsére nem történt baj – mondta a település első embere. – Az esethez riasztott tűzszerészek az esti órákban érkeztek meg Komáromból Ópályiba, megvizsgálták, majd elvitték a gránátot – tette hozzá. A rendőrök kihallgatták a megtalálót. Egyelőre nem tudni, hogyan került az ártérre a gránát, vélhetően a magas víz­állású Kraszna mosta ki valahonnan. A biztonság kedvéért a szakemberek átvizsgálják a folyópartot.

KM


Ópályi - Fáért ment az ártérre, ott talált egy aknavető gránátot, feltette a biciklijére és hazament vele egy férfi Ópályiban. Úgy gondolhatta, majd kap érte valamit a MÉH-telepen. De aztán meggondolta magát és inkább megmutatta a gránátot egy polgárőrnek, aki egyből látta, hogy a férfi egy másod...
hirdetés