Nem tudott mindenki bulizni az utolsó estén

Tóth Gábor Tamás az esztendő utolsó éjjelén is dolgozott
Tóth Gábor Tamás az esztendő utolsó éjjelén is dolgozott - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Megyénkben sokan voltak, akik felhőtlen bulizással köszöntek el a 2018-as évtől, de akadtak olyanok is, akik dolgoztak az esztendő utolsó óráiban és munkával köszöntötték az új évet.

A 2018–as esztendő utolsó éjszakáján is munkásruhát húzott Tóth Gábor Tamás, aki a Kállói úti körforgalomban található benzinkúton dolgozott szilveszter estéjén. Mint azt az év első napján lapunknak elmondta: reggel 7 órakor tette le a lantot, három órát sikerült csak aludnia, hiszen kedden délután már vendégeket fogadtak.

– Az átlagosnál ugyan kevesebben voltak a kúton, de nem unatkoztunk. Az autósok közt ugyanis tartja magát a mondás és a gyakorlat, hogy az új évbe csakis teli tankkal és tiszta kocsival lehet átlépni, ennek megfelelően sokan keresték fel a ben­zin­kutunkat. Voltak olyan törzsvendégeink is, akik csak bejöttek boldog új esztendőt kívánni, de akadt köztük olyan is, aki egy kis harapnivalóval kínált bennünket – tekintett vissza a 2018–as év utolsó munkaóráira Tóth Gábor ­Tamás, majd hozzátette: 23 órakor egy kicsit alábbhagyott ugyan a lendület, ám amikor a Kossuth téri tűzijáték véget ért, újra beindult a forgalom.

Népszerű a benzinkút

– Természetesen éjfélkor a kollégámmal koccintottunk, mivel mással, mint kölyökpezsgővel – tette hozzá Tóth Gábor Tamás, aki a „szürke hétköznapokon” sem tétlenkedik: mint azt lapunknak elmondta, az elmúlt években ez a benzinkút egy közösségi térré vált, sok család áll meg a mini állatkert megtekintésére, jönnek össze beszélgetni, kipróbálni a szerencséjüket az elérhető szerencsejátékokon.

– A párommal már 31–én reggel koccintottunk az új esztendőre. Ő egyébként egy percet sem morog amiatt, hogy az ünnepeken olykor–olykor dolgoznom kell. Tizennégy éve vagyok ezen a benzinkúton, így volt ideje ehhez hozzászokni, sosem volt ebből problémánk – tette hozzá Tóth Gábor Tamás.

Nem jelentett gondot

Bajusz István több mint húsz esztendeje áll a nyíregyházi tűzoltóság alkalmazásában, éppen ezért nem okozott ­gondot neki, hogy az év utolsó napján is szolgálatba álljon.

– Hétfőn reggel 6 óra 40 perckor jelentem meg a szolgálati helyemen, 7 órára véget is ért a szolgálatváltás. Az elöljáróink kölyökpezsgővel már akkor koccintottak velünk. Hogy milyen volt a szilveszteri műszak? Átlagosnak mondanám. Napközben nem történt semmi különös, éjjel fél kettő környékén volt egy téves riasztásunk, majd ezután nem sokkal a Vasvári Pál utcára vonultak a kollégák egy gázszivárgáshoz – mondta lapunknak az esztendő első napján Bajusz István, a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szolgálatparancsnoka, majd hozzátette: valamikor reggel hat óra előtt egy helyközi busz hátsó kereke kigyulladt a Muskotály utcában.

– Ide én is személyesen vonultam ki, de szerencsére a buszsofőr időben egy poroltóval eloltotta a tüzet. A buszon hál’ Istennek nem is voltak utasok, így senkinek sem forgott veszélyben a testi épsége – tette hozzá Bajusz István, aki lapunk kérdésére elmondta: a családja, azaz a felesége és a két gyermeke már hozzászoktak ahhoz, hogy a családfő nem tölt minden egyes ünnepet odahaza.

– Szilveszter éjjelén a szokásokhoz híven 21–en voltunk szolgálatban, éjfélkor kölyökpezsgővel koccintottunk – emlékezett vissza a szolgálatparancsnok.

Tarnavölgyi Gergely
hirdetés