Nem volt nyerő a huszonegy

Nem volt nyerő a huszonegy
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Hiába remekelt Szakmáry Gréta, a magyar válogatott kikapott Szlovéniától.

A magyar női röplabda válogatott igazán otthon érezheti magát Nyíregyházán. A sportág honi képviselői számára ritkán adatik meg a lehetőség, hogy ilyen szép számú, felettébb lelkes szurkolótábor előtt lépjenek pályára – a vadonatúj Continental Arénában átélhették ezen élményt. Másfelől az is kiderült, Jan de Brandt nem szívbajos fazon. A belga szövetségi kapitány újoncoktól hemzsegő keret bevetésével „operált” az Európa Liga nyíregyházi csoportkörének pénteki nyitányán, amelynek nem mellesleg, címvédőként vágott neki a nemzeti együttes. Így, persze előzetesen necces volt megítélni, hogy a szlovénok ellen mire lesz képes a több frontembert nélkülöző társaság.

Az pedig külön balszerencse, hogy a élvonalbeli nyírségi együttes minap bejelentett három új szerzeménye közül Vacsi Evelin (ő végül nem is csatlakozott a gárdához…) és Leidgeb Noémi sérülés miatt kidőlt a sorból, egyedül Szombathelyi Szandra mutathatta meg magát – kezdőként. A prímet azonban Szakmáry Gréta vitte: a szőke bombázó ugyancsak nem szorul bemutatásra eme a vidéken, a nyíregyházi nevelésű ütőjátékos huszonegy pontot termelt – a bökkenő csupán annyi: ezúttal a kiemelkedő teljesítménye nem bizonyult nyerőnek. A szlovénok egyértelműen összeszokottabb csapat benyomását keltették, és akkor sem remegett meg a kezük, amikor a harmadik szettben két játszmalabdához jutottak a mieink. Innen is is fordítani tudtak, így győzemmel rajtoltak.
A magyarok szombaton Görögország ellen folytatják, míg vasárnap a Romániával szemben esedékes találkozóval zárják az eseményt.

– KM-KT –

Röplabda: női Európa Liga

Magyarország–Szlovénia
0:3
(21, -15, -19)

Continantal Aréna, 1500 néző, v.: Deneri (török), Tubilov (orosz).

Magyarország: Szakmáry G. 21, Szombathelyi Sz. 4, Nagy E 7, Széles P. 2, Tálas Zs. 6, Pallag Á. 13. Csere: Molcsányi R. (liberó), Szpin R., Bleicher R., Pintér A. Szövetségi kapitány: Jose Jan de Brandt.
Szlovénia: Recek 12, Planinsec 9, Potokar 8, Cvetanovic 11, Grudina 7, Bozic 3. Csere: Medved (liberó), Iglicar 2, S. Najdic 1, Blagne, Scuka. Szövetségi kapitány: Bruno Najdic.
Ász: 4–5. Rossz nyitás: 7–6.

Mesterszemmel

Jan de Brandt: – Jár a gratuláció az ellenfélnek. Szorosabb lehetett volna a mérkőzés, de túl sok hibát követtünk el.
Bruno Najdic: – Kiegyenlített mérkőzés volt, az döntött, hogy jobban konecetráltunk a kiritikus helyzetekben.
További mérkőzés: Görögország–Románia 3:0 (21, 15, 19)
hirdetés