Nem volt rá pénzük, hogy meglátogassák a gyerekeiket, ezért rabolták ki a dohányboltot

Akt.:
Nem volt rá pénzük, hogy meglátogassák a gyerekeiket, ezért rabolták ki a dohányboltot
© Fotó: police.hu
Nyírbátor, Nyírmihálydi – A Nyírbátori Járásbíróságon 2019. március 19-én rablás és bűnpártolás bűntette miatt indult eljárásban bíróság elé állítás keretében járt el T. I. és B. Gy. vádlottakkal szemben.

A gyanúsítás szerint a vádlottak, akik élettársi kapcsolatban élnek, 2019. március 16-án veszekedtek amiatt, mert nem volt pénzük arra, hogy meglátogassák a nevelőszülőknél elhelyezett gyermekeiket. I. rendű vádlott ekkor elhatározta, hogy pénzszerzés céljából kirabol egy szabolcsi településen lévő dohányboltot. Az eladó nőtől dohányt és egy rekesz sört kért, aki a vonalkód leolvasása végett kilépett a pult mögül. Ekkor a vádlott ököllel ütlegelni kezdte őt a fején és az arcán, amitől a sértett foga letört. Ezután a vádlott a kasszához húzta a sértettet a hajánál fogva, és a nyitogatni kezdte a fiókokat. A sértett segély kiáltásait meghallva, egy járókelő sietett a sértett segítségére, és a vádlottal dulakodni kezdett, aki ezután elszaladt. Menekülés közben levette a ruházatát, azokat egy közeli erdőben eldobta, majd alsónadrágban ment az élettársa lakásába. Az üzletből eltulajdonított 46.000 forintot átadta az élettársának, aki bűnpártolás miatt állt a bíróság elé.

A tárgyaláson I. rendű vádlott fenntartotta a nyomozás során tett beismerő vallomását, II. rendű vádlott azonban nem ismerte el a bűnösségét. A bíróság ítéletet nem hozott, az iratokat a sértett sérüléseinek pontosítása végett visszaküldte az ügyészségnek, s egyúttal elrendelte I. rendű vádlott letartóztatását szökés és bűnismétlés veszélye miatt.

– Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő –


Nyírmihálydi - Kirabolta a trafikot, a pénzből vonatjegyet vett, a maradékot pedig barátnője bugyijába rejtette egy tiszaszentmártoni férfi. A 23 éves rabló Nyírmihálydiban ment be egy dohányboltba, megfenyegette az eladót és a bevételt követelte tőle. Egy helyi férfi szerint úgy megütötte az eladót...

Nyírbátor, Nyírmihálydi - A nyírbátori rendőrök két órán belül elfogták a tettest és segítőjét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy Nyírmihálydiban működő Nemzeti Dohányboltból rablásról tett bejelentést az alkalmazott 2019. március 16-án 12...
hirdetés