Nem voltak beijedve a bajnok ellen- Visszapillantó

Nem voltak beijedve a bajnok ellen- Visszapillantó

Fürész Emőke, a DKSK Miskolc csapatkapitánya volt a legponterősebb és a leghasznosabb játékos a Pécs ellen.

Az idei élvonalbeli női kosárlabda bajnokság egyik legnagyobb – ha nem a legnagyobb – meglepetését érte el a DKSK Miskolc csapata vasárnap a miskolci városi sportcsarnokban. A piros-fehérek a bajnoki címvédő, a bajnokságban listavezető MiZo-Pécs együttesét győzték le 59-55-re. A siker után a diósgyőriek csapatkapitányát, Fürész Emőkét először arról kérdeztük, hogy minek tulajdonítja a győzelmet.

– Nem voltunk beijedve, hittünk benne, hogy megnyerhetjük a meccset, hogy végig fogjuk bírni a 40 percet – hangzott a hátvéd válasza, aki ,,a mi táplálta ezt a hitet” kérdésre, így folytatta: – Azért hittünk benne, mert négy nappal előtte, Sopronban a félidőig egálra tudtuk a meccset hozni. Az volt bennünk, hogy ha okosan játszunk, lehet keresnivalónk a Pécs ellen.

Pedig a bajnok elleni bajnoki első perceiben nem mentek túl jól a dolgok. Például a végül 14/3 szerzett pontig jutó Fürész Emőke az első négy dobását elhibázta.

– Nem volt szabad, hogy ez visszavessen – mondta a DKSK csapatkapitánya. – Mivel kevesen vagyunk, a helyzetekben el kell dobni a labdát, nem lehet a kispad felé tekingetni, és onnan várni a segítséget. Nincs más választásunk odabent: bízni kell abban, hogy előbb-utóbb sülni fog. És egy összecsapás nem csak dobásokból áll, hanem csapatvédekezésből is, ezzel kapcsolatban pedig azt éreztem, hogy ezt most nagyon jól csináltuk, fegyelmezettek voltunk, és önfeláldozóan besegítettünk egymásnak.

Amikor arról kérdeztük a DKSK 12-esét, hogy mennyire nehéz egy olyan csapat ellen játszani, ahol 10 vagy 9 játékost tud forgatni az ellenfél edzője a diósgyőri 7-tel szemben, a válasz egy nagyonnal kezdődött.

– Nem mindegy, hogy mennyit tud pihenni az ember, hogy le tud-e ülni 2-3 percre, hogy egy picit kifújja magát – hallottuk Fürész Emőkétől. – Úgy érzem, a Pécs ellen a lehetőségeinkhez mérten Tapodi Péter jól rotálta a csapatot. Az is sokat jelent, hogy a bő egy hónapja velünk dolgozó Dagmar Imbergerová mostanra már ott tart, hogy lehet rá számítani, építeni.

Amikor pedig arról kérdeztük a csapatkapitányt, hogy ehhez hasonló hozzáállással mire lehet – még – képes a DKSK, a válasz nem lett ,elszálló”:

– Eddig is güriztünk keményen. Lehet, hogy lesz olyan meccs, amin nem fog kijönni az elvégzett munka. Álmodozni lehet, sőt kell is, mert elismerést kiváltó eredményt földhöz ragadt gondolkodással csak ritkán lehet elérni. Maradjunk annyiban, hogy most már biztos, hogy az alapszakasz harmadik helyén végzünk, és innentől azért kell dolgoznunk, hogy a rájátszás ngyeddöntőjében, a Szolnokkal szemben mi kerüljünk ki győztesen. 

Ahogy a meccs előtt

– Ahogy a meccs előtt is mondtam: három dolog kell ahhoz, hogy bravúrt -, ami alatt a győzelmet kell érteni – érjünk el akár a Pécs, akár a Sopron ellen – mondta Tapodi Péter, a DKSK vezetőedzője a pécsiek elleni siker után, majd így folytatta: – Szükség van a közönségünk támogatására, arra, hogy a játékosaink többsége a maximumot nyújtsa, és hogy az ellenfelünk ne legyen csúcsformában. Ez a három tétel összejött vasárnap, és a siker sem maradt el.

BCs
hirdetés