Nemcsak a Duna és a Tisza „köze”

Nemcsak a Duna és a Tisza „köze”
Az új kiírás szerint a döntőben a keleti ág válogatottja lép pályára, ez a csapat az eddigi Feczkó-csapatra fog épülni a fináléban is.

Hűen a hagyományokhoz ismét a Tisza-csoport válogatottja nyerte az NB III-as csoportok csapataiból összeverbúvált Régió Kupa keleti ágának döntőjét. Így volt ez az elmúlt három esztendőben és így van ez 2010-ben is. Ennek következményeként a döntően szabolcsi labdarúgókból álló csapatnak kellene vívnia a döntőt a a nyugati ágról győztes Duna-csoport legjobbjaival, de a versenykiíráson ismét csavartak egyet. Így végül a döntő nemcsak a Duna és a Tisza „köze” lesz…

– A magunkkal szembeni elvárás a csoportgyőzelem volt, az már csak a hab a tortán, hogy mindezt hibátlan teljesítménnyel értük el – mondta Feczkó Tamás, a Tisza-csoport „szövetségi kapitánya”. – Ez előrelépés a tavalyihoz képest, hiszen akkor a mostanihoz hasonló tét nélküli meccsen az utolsó fordulóban kikaptunk Hódmezővásárhelyen. Utóbb kiderült, hogy az első, egri fellépésünk volt a csoportdöntő, amikor a Mátra válogatottját sikerült idegenben legyőznünk. Ami a folytatást illeti, ezúttal a keleti és a nyugati országrész válogatottja vívja a finálét, hogy megnyertük a magunk csoportját, azzal csak az dőlt el, hogy én irányíthatom a keleti csapatot. Huszonötös keretet hirdethetek ki, nem titok, ezen játékosok nyolcvan százaléka a Tisza-csoportból kerül ki, hiszen már második éve együtt dolgozunk.

Hogy a válogatással a nagyecsedi tréner nem nyúlt mellé, arról csak annyit: a Tisza-csoport válogatottjában megfordult játékosok közül azóta már négyen (Nánási Balázs, Bakos Bence, Fekete Ádám és Simon Gergely) az élvonalban is bemutatkoztak, további négyen pedig NB II-es játékosok (Lovas Márton, Király László – Hajdúböszörmény, Haburcsák Bertalan – Mezőkövesd, Hadházi Dávid – korábban Bőcs, jelenleg Kemecse) lettek. A döntőt június 19-én, a tervek szerint Telkiben rendezik, a nyugati válogatottat a másik ágon győztes Duna-csoport edzője, a korábbi ötvenszeres válogatott Bognár György irányítja majd.

Régió Kupa
A Keleti csoport végeredménye:
1. Tisza-csoport 4 4 – – 11–3 12
2. Mátra-csoport 4 2 – 2 6–6 6
4. Alföld-csoport 4 – – 4 4–12 –

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés