Nemes ügy érdekében cselekedtek

Akt.:
Nemes ügy érdekében cselekedtek
© A Bajnokok délutánján lejátszott mérkőzések jótékonysági bevételét pénteken Varga Zsolt és Kósa Árpád ünnepélyesen átadta Dr. Baloghné Mester Évának, a Bem József Általános Iskola igazgatójának. Fotó: Sipeki Péter
A nyíregyházi klub 150 000 forinttal járult hozzá az életmentő készülék vásárlásához.

Nem sokon múlt. Mármint az, hogy tökéletesen sikerüljön az elmúlt vasárnap meghirdetett Bajnokok Délutánja rendezvény. A régi kettős rangadók mintájára szervezett eseményen előbb a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata – több, mint kétórás mérkőzésen – két játszmalabdáról bukta el az előzetesen abszolút favoritnak tartott Vasas elleni összecsapást. A program második felében a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza NB I B-s férfi kézilabda együttese domborított nagyot: legyőzve az esélyesebbnek titulált Balmazújvárost.

Mint arról korábban hírt adtunk, a két klub jótékonysági célra ajánlotta fel a közös bevételt, amiből a nyíregyházi Bem József Általános Iskola részesült. Az összegyűlt 150 000 forintot az intézmény igazgatója, dr. Baloghné Mester Éva vette át, mégpedig Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője, és Varga Zsolt, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza szakmai igazgatója társaságában. Az adományt életmentő készülék vásárlásra fordítják. Nem kérdés, a defibrillátorra szükség van!

– Nagyon köszönöm a két csapat, illetve a Nyírsuli hozzáállását, azt gondolom, nemes ügy érdekében cselekedtek – fogalmazott dr. Baloghné Mester Éva. – A készülék ára 400-500 000 forint, amire lassan összegyűlik a pénz, bár még 100 000 forint hiányzik… A szomorú apropót az adta, hogy egy fiatalember foci közben szívmegállás miatt életét vesztette tornacsarnokunkban, és bár nem tartozott az iskola kötelékébe, a történtek lépésre ösztönöztek minket.

KM
hirdetés