HAON Sziréna

2012.01.16. 14:37

Megérkeztek az új orvosi eszközök Hajdúszoboszlóra

Hajdúszoboszló - A tavalyi év végén – uniós projekt keretén belül – lezárult a Hajdúszoboszlói Járóbeteg – Ellátó Centrum korszerűsítéséhez kapcsolódóan az orvosi eszközök beszállítása, üzembe helyezése.

Hajdúszoboszló - A tavalyi év végén – uniós projekt keretén belül – lezárult a Hajdúszoboszlói Járóbeteg – Ellátó Centrum korszerűsítéséhez kapcsolódóan az orvosi eszközök beszállítása, üzembe helyezése.Összesen nyolcvanhárom különféle eszközt (pl. digitális röntgen, ultrahangok, fundus kamera, kémiai automata, lézer készülék) szereztek be bruttó 268,5 millió forint értékben. Az eszközökből szinte az összes szakrendelés (nőgyógyászat, szemészet, fül-orr-gége, sebészet, urológia, belgyógyászat, fizioterápia, labor, stb.) számára jutott egy vagy több eszköz.

Az intézmény szakorvosai már hozzá is láttak az új eszközök megismeréséhez és a betegellátásban történő felhasználásukhoz. Az új digitális röntgen üzembe helyezésével előreláthatólag lehetővé válik, hogy a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve által jogszabály alapján kötelező jelleggel előírt tüdőszűrés megtörténhessen 2012. május 1-ig a városban. Ez alapján kb. 16 ezer 30 év feletti lakos szűrése fog megtörténni – jelentős részben ezzel a világszínvonalat képviselő eszközzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!