Rakamaz

2019.06.29. 15:30

Felvonultak a „seregek”

A viharos időjárás „padlóra küldte” a rendezvénysátorokat, de így is sikerült tető alá hozni a rakamazi seregszemlét.

A vásárosnaményi Esze Tamás Nyugdíjas Klub tagjai operettegyveleget adtak elő a pénteki kulturális seregszemlén | Fotó: Palicz István

– Ha valaki eléri a nyugdíjaskort, nem szabad lelkileg összezuhannia, feleslegesnek éreznie magát, és csak élete eltelt évein merengenie. A lélek megöregedése ellen hat, ha a szépkorúak nyugdíjasklubokat szerveznek, összejönnek egymással, közös kirándulásokon vesznek részt. Szóval, nem csak a húszéveseké a világ, s ez a mai napra különösen igaz – köszöntötte a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége szervezésében Rakamazon megrendezett megyei kulturális seregszemle népes táborát pénteken Bodnár László, a házigazda város polgármestere.

Bercelen folytatják

– Ez a program, amelyre mintegy négyszázan látogattak el megyénk számos településéről Vásárosnaménytól Nyíregyházán át Tiszabercelig, remek alkalmat nyújt a klubok, egyesületek tagjainak, hogy megcsillogtassák tudásukat versben, dalban, táncban, zenében egyénileg vagy csoportosan, valamint a meglévő baráti kapcsolatok ápolására és újak kialakítására is – fogalmazott Román Demeterné, a szövetség elnöke, majd hozzátette: a hallgatóság tekintélyes része egyben fellépő is, s mivel a seregszemle célja nem a versengés, nem hirdetnek helyezetteket, minden résztvevő emléklappal és élményekkel gazdagodik. Legközelebb augusztus első csütörtökén Tiszabercelen, a 19. Rétközi találkozó keretében örvendhetnek újra egymás társaságának és szereplésének megyénk idősei.

A vásárosnaményi Esze Tamás Nyugdíjas Klub tagjai operettegyveleget adtak elő a pénteki kulturális seregszemlén | Fotó: Palicz István

A szombati, rakamazi Turul ünnep „felvezető” rendezvényén elhangzott: a csütörtöki viharos időjárás „padlóra küldte” az előzetesen felállított sátorokat, a Teknősház Látogatóközpont melletti területről pedig egész éjszaka szivattyúzták a csapadékvizet, hogy pénteken reggel birtokba vehessék a területet a nyugdíjas­közösségek ott, „ahol a hegy és az Alföld ­találkozik, ahol a legfinomabb szabolcsi alma terem, ahol az ősi turul fészkel, a megye nyugati kapujában, Rakamazon”.

Nem az a fontos, az ember hány éves...

A vásárosnaményi Esze Tamás Nyugdíjas Klub 45 éve alakult, aktivitás, összetartás és vidámság jellemzi a közösséget, amelynek immár 35 éve oszlopos tagja a város legidősebb polgára, a 94 esztendős Szolnok Ferenc.

Feri bácsi elmondta: a 40 fős klubon belül népdalkör, színjátszó és tánc­csoport működik, de szavalókkal és szólóénekesekkel is büszkélkedhetnek. A klub vezetője Sápi Istvánné Erzsike, ő készítette fel a lelkes csapatot a rakamazi „operett-előadásra” is.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában