szon-sportoldal

2016.03.02. 07:28

A csoda elmaradt: vége a Szpari kupaálmainak

Nyíregyháza - Takács Tamás mesterhármasa mindent eldöntött: a Loki kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

Nyíregyháza - Takács Tamás mesterhármasa mindent eldöntött: a Loki kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé.

Hogy a szituáció nem volt könnyű, enyhe kifejezés. Mármint a Nyíregyháza Spartacus szempontjából. Az NB III-as futballcsapat hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Debrecentől. Mégpedig úgy, hogy Ferenczi János a 94. percben döntötte el a meccset, egyben döfött tőrt a nyírségiek szívébe. A visszavágón tehát minimum győzelemre lett volna szüksége a Szparinak a továbbjutás érdekében, ráadásul egy szerzett gól még kevés lett volna az üdvösséghez.

Az összecsapás előtt gyászszünettel emlékeztek a hétvégén közúti balesetben elhunyt három Loki-szurkolóra. Kisvártatva feledhették bánatukat a hazaiak, akik a nyírségiek mélázást kihasználva szereztek vezetést. Innentől pedig már abszolút nyeregben érezhette magát az élvonalbeli házigazda. Kiváltképp, amikor Takács megduplázta találatainak számát, sőt, a csatár a folytatásban mesterhármasig jutott.

Hiába tehát a gondosan felépített nyíregyházi taktika, egyéni bakik megpecsételték a gárda sorsát. A csoda, a hátrány ledolgozása elmaradt, a szünetig minden eldőlt. A Debrecen kettős győzelemmel masírozott a legjobb négy közé.

Labdarúgás: Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó

Debreceni VSC–Nyíregyháza Spartacus 5–0(2–0)

Debrecen, 2235 néző, v.: Vad II.

Debrecen: Verpecz – Lázár, Máté, Szatmári, Ferenczi – Jovanovic (Varga J., a szünetben), Bódi, Tisza, Djelmic – Takács T. (Horváth Zs. (65.), Sidibe (Nagy Z., 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol (Kis G., 86.), Szalai, Rakovics, Farkas M. – Ramos, Zofcák, Abdouraman, Csorba (Kapacina, 78.) – Harsányi, Szécsi (Pálinkás, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János.

Gólszerző: Takács T. (16., 38. 52.), Tisza (71.), Djelmic (85.)

16. perc: A meglehetősen szellősen védekező nyíregyházi játékosok között Takács kilépett, és a rossz ütemben kimozduló Ovszijenko mellett elhúzva a labdát 15

méterről az üres kapuba gurított, 1–0

38. perc: A bal oldalon előretörő Ferenczi laposan középre adott, Takács pedig hat méterről a kapuba helyezett, 2–0

52. perc: Takács ezúttal a bal oldalon lógott meg, kicselezte a kivetődő Ovszijenkót, majd az üres kapuba passzolt. 3–0

71. perc: Ferenczi balról ívelt előre, Tisza átvette a labdát, majd a menteni uigyekvő védők között három cselt bemutatva 10 néterről a jobb sarokba lőtt, 4–0

85. perc: Ezúttal Djelmic került helyzete, aki 10 méterről a jobb alsó sartokba lőtt, 5–0

Továbbjutott: a Debrecen, kettős győzelemmel, 7–1-es összesítéssel.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Nagyon szép eredményt, értünk el, jól is játszottak a srácok és szép gólokat szereztünk. Úgy gondolom, közönségszórakoztató volt a mai este.

Mátyus János: – Az összes játékosnak, szurkolónknak gratulálok. Mindent megtettünk, nagy élmény volt ebben a stadionban pályára lépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!