gyász

2020.01.15. 07:42

A tanítványai szerették, a kollégái tisztelték

Napok óta fekete zászló leng a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium épületén, jelezve, hogy a vasvárisok nagy családjának ismét búcsúznia kell valakitől.

Örökre hiányzik közülünk Pataki Jánosné (Molnár Irén) magyar–történelem szakos tanárnő, aki majdnem két évtizeden keresztül iskolánk igazgatóhelyettese volt. Aki tanárként, osztályfőnökként ismerte őt, tudja, hogy igazi példakép volt a katedrán kimagasló szakmai tudásával, önmagával és másokkal szembeni igényességével, emberségével. Aki kollégaként dolgozott vele együtt, az egy olyan tanárgeneráció tagjának láthatta, akitől volt mit tanulni, akire mindig számíthatott a közösség.

Határozott, következetes egyéniség, ugyanakkor melegszívű, megértő ember és kiváló tanár volt, akit tanítványai szerettek, kollégái tiszteltek, akinek a Vasvári jó híre mindig fontos volt. Még nyugdíjas évei alatt sem szakadt el a gimnáziumtól, hisz gyakran bejött hozzánk egy-egy rövid beszélgetésre, mert érdekelte az, hogy mi történt szeretett iskolájában. Drága Irénke! Emlékedet megőrizve búcsúzunk tőled! Nyugodj békében!

A Vasvári Pál Gimnázium tantestülete, dolgozói és a tanítványok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában