12 alkotás

2020.07.14. 23:25

Közzétették a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramját

A versenyprogramban első vagy második filmjüknél tartó rendezők alkotásai szerepelnek.

Közzétették a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) versenyprogramját, amelyben 12 alkotás fog megmérettetni július 31. és augusztus 9. között – közölték a szervezők.

A kolozsvári Szabadság című napilap keddi cikke szerint a versenyprogramban első vagy második filmjüknél tartó rendezők alkotásai szerepelnek. A szervezők közlése szerint a provokatív és eredeti filmekben egyaránt helyet kap az erotika, a fekete humor és a családi dráma.

Mihai Chirilov, a TIFF művészeti igazgatója kiemelte, hogy az előző évekhez hasonlóan az idei is meglepetésekkel teli verseny lesz merész, borotvaélen táncoló történetekkel, különféle műfajokban, amelyeknek találkozási pontját a család képezi, annak minden válságával együtt.

A fesztivált eredetileg május 29. és június 7. kellett volna megtartani, de a szervezők április elején elhalasztották egy későbbi időpontra a koronavírus-járvány miatt. Az új időpont bejelentése után közöltek, hogy többnyire szabadtéri vetítéseket fognak tartani Kolozsváron és környékén, a benti vetítéseknél igazodnak a járványügyi szabályokhoz.

Romániában egyelőre a hatóságok nem engedélyezték a mozik megnyitását, mivel az elmúlt napokban ismét növekedni kezdett a koronavírus-fertőzött betegek száma.

Az idei program olasz szekciójában megemlékeznek Federico Fellini olasz rendezőről születésének századik évfordulója alkalmából, nyolc alkotását láthatja a a közönség.

A TIFF-et 2002-ben alapították, azóta Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb fesztiváljává vált. Tavaly 63 országból 220 filmet vetítettek, 95 ezer jegyet adtak el, a vetítéseken és a különböző rendezvényeken mintegy 130 ezer néző vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!