Sport

2013.09.20. 16:43

Az alap adott, jöhet a jó eredmény

Kisvárda - A Siófok elleni vereség után ismét hazai pályán játszik a Kisvárda.

Kisvárda - A Siófok elleni vereség után ismét hazai pályán játszik a Kisvárda.

Ha újonc csapaton lehet egy kis nyomás, akkor a Kisvárda életében most jött el a pillanat. Az NB II-es csapat bajnokságbeli első, ráadásul hazai pályán elszenvedett veresége (Siófok, 0–2) után szombaton (16 óra) megint otthonában játszik, mögötte álló riválissal, a Tatabányával.

– Kétségtelen hasonló helyzetben az utóbbi években csak akkor voltunk, amikor döntetlent értünk el, hiszen már az is egyfajta kudarcélményt jelentett – mondta a kialakult helyzetről a várdaiak szakmai igazgatója, Révész Attila. – A játékosaim edzésmunkájára eddig sem panaszkodhattam, de a hétközi gyakorlásokon még nagyobb fegyelmet és elszántságot érzékeltem, mindenki tudja, hogy ki kell javítanunk a legutóbbi hibát. Azt várom, hogy az előrejátékunk, a helyzetkihasználásunk jóval hatékonyabb lesz, mint a Siófok ellen. Az alapot a jó játék jelenti, az megvolt a múlt héten is, emellé kell hozzátenni az eredményességet, amire most nagyon nagy szükségünk van.

Révész Attila a Siófok elleni vereséget követően egy személyi változást már előrebocsátott: a második gólnál hibázó Petranics Szergej kikerül a kapuból. Máshol is lesznek cserék?

– Arra számítok, hogy közelebb leszünk az ellenfél gólvonalához, mint a Sopron és a Gyirmót ellen, ezért olyan típusú támadóra van szükségünk, mint Dusan Pavlov, aki bekerül a kezdőcsapatba – válaszolta a szakvezető.

– A hátvédsorban a múlt héten döntő hibát vétett Volodimir Kornutjak, mégis magabiztosságot sugárzott, és a támadójáték segítése céljából ő a csapatban marad. Reménykeltő, hogy ellentétben az elmúlt két héttel, Hegedűs Tibor most végigdolgozta a két meccs közötti időszakot és immár Oláh Dávid is teljes értékű munkát végzett, tehát kezdünk kiegyenesedni. Valóban úgy készültünk, hogy a kapusposzton váltunk, bár a hibája ellenére Petranics továbbra is jó formában van, de ezúttal a fiatal Nacsa Péter is megkapja a lehetőséget a bizonyításra. Bízom benne, hogy nem rá hárul majd a főszerep, és látva a játékosaim elszántságát, biztos vagyok benne, hogy itthon tartjuk a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!