Nemzetközi együttműködés

Nyírgyulaj – A vendégek hosszú távra szóló személyes kapcsolatokat alakítottak ki.

A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület szervezésében Nyírgyulaj adott otthont a közelmúltban egy hangulatos nemzetközi programnak az Európa a polgáraiért (Europe for Citizens) projekt keretében. A rendezvényen magyar, román, szlovák, szlovén és holland önkormányzatok és civil szervezetek képviselői vettek részt.

Vélemények, tapasztalatok

A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület a hazai és a külföldi partnereivel közösen egy háromnapos találkozót szervezett meg, amely több ponton kapcsolódott az Europe for Citizens kiírás fő prioritásaihoz. A sokszínű és mindenki számára elérhető programokba mindenki bekapcsolódhatott, a közös tevékenységek során nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a vélemények és tapasztalatok cseréjére.

A közös programoknak köszönhetően jobban megismerték egymást a résztvevők, és a bevont szervezetek is kapcsolódási pontokat találtak egymás tevékenységében. A nemzetközi programnak célja volt továbbá az is, hogy a Nyírgyulajba látogató vendégek hosszú távra szóló személyes kapcsolatokat alakítsanak ki egymással, és képesek legyenek tartós együttműködések, tevékenységek működtetésére is. A rendezvény záró napján a résztvevő szervezetek, önkormányzatok kifejezték azt a céljukat, hogy a jövőben is együtt kívánnak működni egymással az Európai Uniót érintő kérdésekben.

KM
hirdetés