Nemzetközi irodalmi pályázat nyertese lett

Trizner Laura a beregszászi eredményhirdetésen
Trizner Laura a beregszászi eredményhirdetésen - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza, Beregszász – Nemzetközi irodalmi pályázatot hirdetett fiatal kárpátaljai történészek, egyetemisták, főiskolások és középiskolások számára három korosztályban Magyarország Beregszászi Konzulátusa és a II. Rákóczi Ferenc Főiskola.


A határon túli pályázat célja az volt, hogy különböző korosztályú fiatalok a Gulag témakörében kutatást végezzenek, történeteket tárjanak fel és azokat dokumentálják.
A középiskolások között a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola végzős diákját, Trizner Laurát nyertesként köszöntötték, aki átvehette a konzulátus és a főiskola ösztöndíját a napokban megrendezett eredményhirdetésen.

– Nagyon sokat köszönhetek tanáraimnak, akik felhívták a figyelmemet erre a lehetőségre, és szüleimnek, nagymamámnak is, akik sokat meséltek arról, hogy mennyit szenvedtek dédszüleim az 1950-es években. Ez ihlette történelmi írásom, ami sikert aratott, így február 27-én Beregszászba utazhattam az ünnepélyes díjátadásra, ahol ösztöndíjjal jutalmaztak – mondta érdeklődésünkre Laura, aki az utóbbi időszakban sok szép sikert elért az írásaival.

A közelmúltban például „Az év Diák Írója és Költője 2016” című pályázat eredményhirdetésén Budapesten a nyertesek között köszöntötték. A magyar nyelv területén elért eredményeivel elnyerte a Nemzeti Tehetség Program és a MOL Tehetségtámogató Program ösztöndíját is, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a középiskolás diákoknak készült A boldogság madara című írásából egy kiadvány. A közelmúltban részt vehetett a Budapesten megrendezett Ifjúsági Anyanyelvi Parlament munkájában is.

KM
hirdetés