Nemzetközi utcaszínházi fesztivál kezdődik pénteken Nyírbátorban

Akt.:
Szárnyas Sárkány Fesztivál
Szárnyas Sárkány Fesztivál - © fotó: KM-archív
Nyírbátor, 2015. július 9., csütörtök (MTI) – Látványos utcai felvonulással pénteken kezdődik a Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál Nyírbátorban.

Dózsa György fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta, a 18 órakor induló karneváli menetben ott lesznek a résztvevő hét ország képviselői is, akik mintegy ötven produkcióban lépnek fel a háromnapos rendezvényen.

A fesztivál ünnepélyes megnyitóját a felvonulás után tartják a nyírbátori Papok-rétjén felállított nagyszínpadon, majd további hét helyszínen, a fesztiváltéren, a cirkuszi sátorban, a Minorita-udvarban, a Korona teátrumban, a Múzeumkertben, a Sétány-színpadon és a kocsmasátorban szerepelnek az argentin, cseh, lengyel, román, skót, szlovák és a házigazda magyar művészek.

A nyitónapon 19 órától hajnalig tart a program, benne a világhírű paszabi romazenekar, a Parno Graszt koncertje. Az ősi cigányzenét játszó együttes tagjai éjféltől igazi mulatozásra várják a fesztivál látogatóit a kocsmasátorban.

Pénteken a Picaro Társulat Sárkánytivornya II. című ősbemutatóját is láthatják az érdeklődők a Minorita-udvarban, illetve fellép az argentin Muraya és Freak egy-egy show-műsorral a cirkuszi sátorban.

Szombaton 16 órától szintén éjszakába nyúlóan követik egymást az előadások és a koncertek, és lesz girl-, tűz- és rock and roll show is.

Vasárnap 15 órától indul a zárónapi program, fellép a Szabad Színház, a Mikropódium, a Közért Színházi Társulat, a Barboncás Társulat, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, a Lopótök Színtársulat, a Forte Társulat, az Aranygyapjú Társulat, illetve lengyel Teart Akt is. Koncertet a Zombori Zenekar és a Bordó Sárkány ad, 22 órától pedig a fesztiválzáró fényünnep látványában gyönyörködhetnek a résztvevők.
Dózsa György megemlítette még, hogy a Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi fesztivál várhatóan mintegy tízezer látogatójának ellátásáról a Magyar Népi Ízőrzők Lovagrendjének szakácsai, valamint a Borháló Borkereskedés neves borászai gondoskodnak majd.

– MTI –
hirdetés