Neoplanok – akár nyugaton

Neoplanok – akár nyugaton
A Miskolci Városi Közlekedési Zrt. 2001-ben kezdte meg járműpark-rekonstrukciós programját, akkor 68 új autóbusszal lett gazdagabb a tömegközlekedési cég és Miskolc utazóközönsége. &nbspvideo

A mostani 13 járművet márciusban még 22 követi, majd 2008-ig újabb 55 érkezik a városba. Ezzel tulajdonképpen be is fejeződik a rekonstrukciós program.

Átterveztették

Az ünnepélyes átadáson Börzsei Tibor, az MVK Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta: a cég 2004. augusztusában kötött szerződést 90 darab új autóbusz beszerzéséről. A Neoplan Centroliner típust több márka közül (köztük Mercedes, Volvo, Solaris) választotta ki a társaság. Tavaly márciusban a leendő utasok is megtekinthették a típust, akiknek akkor az volt a véleményük, hogy a első  és a második ajtó között szűk a közlekedő folyosó. Ezért a cég átterveztette az autóbuszt, ami most már korszerű, biztonságos, az idősek és mozgáskorlátozottak igényeit is kielégíti.

Hitelből

A Neoplanok elektronikus utastájékoztató rendszerrel, elektronikus jegykezelőkkel és utastéri légkondicionálással rendelkeznek, széles ajtónyílásaik, kihajtható rámpáik, alacsonypadlós kialakításuk a felszállást könnyítik meg. Az európai uniós környezetvédelmi elvárásainak megfelelően és Miskolc város levegőjének tisztasága érdekében a járműveket a legkorszerűbb EURO-IV motorokkal rendelték meg. A 2004-ig megérkező 90 busz beszerzésének teljes értéke 24 millió euró. A vásárláshoz szükségest pénzt Miskolc önkormányzata vette föl a kereskedelmi és Hitelbank Rt-től.

Az ügyvezető igazgató rámutatott: a közlekedési vállalat anyagi helyzete ugyan nem túl jó, de fontosnak tartják, hogy a miskolci utasok biztonságos és kényelmes körülmények között utazhassanak. Balázsi László PR-munkatárstól megtudtuk azt is, a korszerűbb szolgáltatás miatt ebben az évben nem drágulnak a menetjegyek és a bérletek.

KHE
hirdetés