Népszavazás percről percre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Akt.:
Népszavazás percről percre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Magyarország dönt, hogy akar-e bevándorlókat fogadni országunkba. Kövesse velünk az eseményeket, a megye több helyszínéről jelentkezünk tudósításokkal.

Kvótareferendum – Megyei eredmények (99,98 százalékos feldolgozottság)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Összes leadott szavazat: 204 160
Érvényes szavazatok száma 194 932, ez az összes választópolgár számának 42,56 százaléka
– az igen szavazatok száma 3319 (vagyis 1,70 százalék)

– a nem szavazatok száma 191 613 (vagyis 98,30 százalék)

Érvénytelen szavazatok száma 9085

– MTI –


Kvótareferendum – 98,32 százalék szavazott nemmel 43,35 százalékos részvétel mellett a csaknem végleges adatok szerint

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A kvótareferendumon 43,35 százalékos részvétel mellett az érvényesen voksolók 98,32 százaléka szavazott nemmel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap késő este nyilvánosságra hozott csaknem végleges adatai szerint.


Kvótareferendum – Szocialista EP-frakcióvezető: a válság kezeléséhez hosszú távú, közös európai válasz kell

Brüsszel – Az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának vezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a populisták veszítettek, a migrációs válság kezeléséhez hosszú távú, közös európai válaszra van szükség.


Kvótareferendum – Elemzők ellentétesen értékelik a voksolás kimenetelét

Budapest – A Nézőpont Intézet egyértelmű sikerként értékeli, hogy a kvótareferendumon több mint 3 millió “nem” szavazatot adtak le a kormány álláspontja mellett, a Political Capital ezzel szemben kudarcnak tartja az eredményt, szerintük ugyanis az érvénytelenség miatt a voksolás alkalmatlan a brüsszeli nyomásgyakorlásra.


 

nepszav-graf1

nepszav-graf2


Kvótareferendum – Eredmények megyénként (99,98 százalékos feldolgozottság)

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Budapest – A szavazatok 99,98 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása megyénként a következő:


Kvótareferendum – Eredmény (99,98 százalékos feldolgozottság)

Budapest – A szavazatok 99,98 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása a következő:


Kvótareferendum – Fodor Gábor: a mai napnak Magyarország a vesztese

Budapest – A Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke szerint a kvótareferendum vesztese Magyarország.

fodor


 

Kvótareferendum – Tuzson: Brüsszelnek tudomásul kell vennie a voksolást

Budapest – Brüsszelnek tudomásul kell vennie, hogy Magyarországon több mint 3 millió ember elutasította a kötelező kvótát – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva, a Fidesz-KDNP budapesti népszavazási eredményváró központjában.


 

Kvótareferendum – Együtt-PM-MoMa: sikeres volt a bojkott

Budapest – Az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért (PM) és a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) szerint sikeres volt a vasárnapi kvótareferendum bojkottja.

egyutt


 

Kvótareferendum – Vona: Orbán Viktor egy hatalmas öngólt rúgott

Budapest – A Jobbik elnöke Orbán Viktor személyes kudarcaként értékelte, hogy várhatóan érvénytelen lesz a vasárnapi kvótareferendum.

vona


Kvótareferendum – LMP: az eredménytelen népszavazás a kormány pozícióját gyöngíti

Budapest – Az LMP valós problémának tartja a migráció kérdését, ám a párt szerint, ha eredménytelen a kvótareferendum, az a kormány pozícióját gyöngíti a kérdésben tartandó külföldi tárgyalásokon.


Kvótareferendum – Gyurcsány: Orbán kudarcot vallott

Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök mindent egy lapra tett fel és ezzel a lappal politikai, illetve közjogi értelemben is méretes kudarcot szenvedett – kommentálta a kvótáról szóló népszavazás várható érvénytelen végkimenetelét a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke vasárnap este.


Kvótareferendum – NVI: érvénytelen lett a népszavazás

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Érvénytelen lett az országos népszavazás, mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el az alaptörvény szerint szükséges 50 százalékot – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke az MTI-vel vasárnap este.


Kvótareferendum – Semjén: a kormány megkapta a felhatalmazást, hogy megvédje az országot a kötelező kvótától

Budapest – A kormány megkapta a politikai felhatalmazást, hogy Magyarországot megvédje Brüsszelben és minden helyszínen a kötelező betelepítési kvótától – mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a kvótareferendum befejezése utáni sajtótájékoztatón, vasárnap Budapesten.

Budapest – Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a felső korlát nélküli kényszerbetelepítést elutasítók elsöprő győzelmeként értékelte a vasárnapi kvótanépszavazást az exit pollra és a részvételi adatokra hivatkozva.

Budapest, 2016. október 2. Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke (b) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a kvótareferendum értékeléséről urnazárás után a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki.


Kvótareferendum – Jobbik: úgy tűnik, Orbán Viktor vesztett

Budapest – A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök felelőtlenül belevitte Magyarországot egy hazárdjátékba, amit úgy tűnik, hogy elveszített.

Budapest, 2016. október 2. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatón értékeli a kvótareferendumot az urnazárás után a Képviselői Irodaházban 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki.


 

Kvótareferendum – Részvételi arány (98,56 százalékos feldolgozottság)

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A szavazatok 98,56 százalékának összeszámlálását követően a kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson a részvételi arány a következőképpen alakult a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


Kvótareferendum – Eredmények közigazgatási besorolás szerint (98,56 százalékos feldolgozottság)

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A szavazatok 98,56 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása közigazgatási besorolás szerint a következő. 


Kvótareferendum – Eredmények közigazgatási besorolás szerint (98,56 százalékos feldolgozottság)

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A szavazatok 98,56 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása közigazgatási besorolás szerint a következő.


 

Kvótareferendum – Eredmények megyénként (98,56 százalékos feldolgozottság)

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A szavazatok 98,56 százalékának összeszámlálása után a kötelező betelepítés kérdésében kiírt népszavazáson a szavazatok megoszlása megyénként a következő.


Kvótareferendum – Megkezdte a levélszavazatok szkennelését az NVI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap este 7 órakor megkezdte a megérkezett csaknem 74 ezer levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését, a munkát mintegy harminc munkatársuk végzi.


Kvótareferendum – NVB-elnök: várhatóan 50 százalék alatt lesz a részvétel

Budapest – Valószínűleg 40 százalék fölött, de 50 százalék alatt lesz a részvétel a vasárnapi népszavazáson – jelentette be Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a testület vasárnapi ülésén


Kvótareferendum – Hivatalosan befejeződött a szavazás

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Budapest – Este 7 órakor hivatalosan befejeződött a voksolás az ország 3177 településén kialakított 10 331 szavazókörben a vasárnap tartott országos népszavazáson. Azok a szavazni akarók, akik már sorban állnak, még leadhatják voksukat.

Budapest, 2016. október 2. Urnabontás az I. kerületi Kosztolányi Dezső Gimnáziumban kialakított 10. szavazókörben a kvótareferendum napján, 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt ©

Külföldi sajtó Magyarországról – Brit, német, spanyol és olasz sajtó

London, Berlin, Róma, Madrid – A brit, a német, az olasz és a spanyol média is foglalkozott a magyarországi kvótanépszavazással vasárnap.


Kvótareferendum – Részvételi arány – 17.30 óra – megyénként

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 17.30 óráig a szavazásra jogosultak 39,88 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


exit_poll_lego_floodbloghu

Forrás: flood.blog.hu.


A Forgács-házaspár borítékba zárt voksait 4 éves lányuk, Zselyke dobta az urnába a 4. számú szavazókörben.

lok

Fotó: Palicz István


Kvótareferendum – Részvételi arány – 17.30 óra – 39,88 százalék

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 17.30 óráig a szavazásra jogosultak 39,88 százaléka (3 185 343 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


“A szüleim nem is befolyásolták a döntésemet”

Mátészalka, Kisar – A mátészalkai ifj. Kapcsos Károly első szavazóként fontosnak érezte, hogy átessen a „tűzkeresztségen”. – Megvan a saját véleményem a migrációról, s a szüleim nem is befolyásolták a döntésemet – árulta el.


15.35 – Kvótareferendum – Részvételi arány – 15 óra – megyénként

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak 30,66 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

nepsav1

Fotó: Racskó Tibor


15.35 – Kvótareferendum – Részvételi arány – 15 óra – 30,66 százalék

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap 15 óráig a szavazásra jogosultak 30,66 százaléka (2 448 614 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


14.32: Délután kettőig a szavazásra jogosultak negyede kereste fel az 1. szavazókört Tiszadobon.

20161002_135955Fotó: Palicz István


13.40: 13 óráig 21,78 százalék szavazott SzabolcsbanSzabolcs-Szatmár-Bereg – – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 13 óráig a szavazásra jogosultak 21,78 százaléka adta le voksát – tudtuk meg dr. Papp Csabától.


13.30: Nyírpazony lakosai is leteszik voksukat.

20161002_093712Fotó: Racskó Tibor


13.02: Már választott polgármestert és választott országgyűlési képviselőt is Pusztai Krisztián, ma egy fontos kérdésben voksolt Nyíregyházán.

P1370139Fotó: Pusztai Sándor


12.45: A 82 éves Lantos Istvánnét lánya és unokái kísérték el a 7. szavazókörbe ebéd után, majd együtt járultak az urnához a különböző generációk képviselői Tiszavasváriban.

20161002_123615Fotó: Palicz István

 


11.56: Czinkószki Attila első szavazó lévén egy hűtőmágnest kapott ajándékba az 1. számú szavazókörben Nagycserkeszen.

20161002_114626Fotó: Palicz István


11.48: A toronydarus leszállt a földre

Kisvárda – A kisvárdai Dunyák Csaba szerint az ország sorsa a tét.


11.35: Amíg Fanni aludt, elbiciklizett voksolni

Nyírtura – A Nyíregyházától 10 kilométerre található 1800 lelkes Nyírturán Jurthné Pataki Krisztina kerékpárral érkezett az Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben kialakított 2. szavazókörbe.


11.30: Egy-kettőre átmegy voksolni a kettesből az egyesbe

Nyírtura – A rendszerváltozás óta kivétel nélkül mindig szavazóköri elnök a volt Kelet-kézbesítő.


11.11: „Ugyan miért ne mondhatnám el a véleményemet?”

Rétközberencs – Kisvárdával szomszédos, valamivel több mint ezer lelkes Rétközberencsen él Hamza Beáta. Vasárnap délelőtt ő is azok táborát erősítette, aki felkereste az I. István király Általános Iskolában kialakított szavazókört.


11.00: Részvételi arány – 11 óra – megyénként

Budapest – A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 16,37 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


10.47: Tákoson is folyamatosan érkeznek a szavazók

Tákos – Reggel kilenc órakor kisebb sor állt a szavazóurna előtt Tákoson.


9.00: Részvételi arány – 9 óra – megyénként

Budapest – A kötelező betelepítési kvótáról rendezett országos népszavazáson vasárnap reggel 9 óráig a szavazásra jogosultak 7,25 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.


6.30: Mindenhol rendben megkezdődött a voksolás

Budapest – Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az országos népszavazáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés – közölte a Nemzeti Választási Iroda szervezési főosztályának vezetője vasárnap reggel fél 7-kor az MTI-vel.


6.04: Megnyíltak a szavazókörök

Budapest – Vasárnap reggel hat órakor megkezdődött a voksolás az ország 10 331 szavazókörében az országos népszavazáson, este hét óráig valamivel kevesebb mint 8 millió választópolgárt várnak az urnákhoz.


Kvótareferendum – Jegyzőkönyvet kell vezetni a rendkívüli eseményekről

Budapest – A szavazás napján a szavazatszámláló bizottság elnöke felelős a szavazóhelyiségben a rend fenntartásáért, a rendkívüli eseményekről jegyzőkönyvet kell vezetnie a bizottságnak, és haladéktalanul tájékoztatnia kell az eseményekről a helyi választási iroda vezetőjét. A rendkívüli eseményeket közzé kell tenni a Nemzeti Választási Iroda honlapján, a www.valasztas.hu oldalon is.


Kvótareferendum – Aki nem adta fel postán levélszavazatát, a külképviseleteken és a választókerületi székhelyeken még leadhatja

Budapest – Az a választópolgár, aki nem adta fel postán csütörtökig a levélszavazatát, az még ma, a szavazás ideje alatt leadhatja külképviseleteken, illetve az országgyűlési egyéni választókerületi székhelyek választási irodájában.


Kvótareferendum – Azok is szavazhatnak, akiknek a lakcímkártyáján a közterület korábbi elnevezése szerepel

Budapest – Azok a választópolgárok is szavazhatnak az országos népszavazáson, akiknek a lakcíme közterület-átnevezés miatt megváltozott, és még nem íratták át az új címüket, a közterület megnevezésének megváltozása miatt ugyanis nem lehet megvonni a választópolgár választójogát.


Kvótareferemdum – A szavazólapot sem lefényképezni, sem hazavinni nem lehet az NVB szerint

Budapest – A szavazólapok lefényképezése vagy a szavazókörből való kivitele jogsértő a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által még a 2014-es országgyűlési választás előtt elfogadott, a választási szerveknek kiadott, nem kötelező érvényű iránymutatása szerint.


Kvótareferendum – Aki rászorul, segítséget kérhet a szavazáshoz

Budapest – Az a választópolgár, aki nem tud olvasni, akit testi fogyatékosság, vagy egyéb ok akadályoz a szavazásban, más választópolgár – ennek hiányában a szavazatszámláló bizottság két tagjának együttes – segítségét veheti igénybe a voksoláshoz.


Kvótareferendum – NVI: vasárnap nincs kampánycsend, de választási gyűlést nem lehet tartani

Budapest – A vasárnapi népszavazás idején – a szavazókörök 150 méteres körzetét leszámítva – nincs kampánycsend, de választási gyűlést sehol nem lehet tartani – közölte a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati budapesti, a referendum előtti utolsó tájékoztatóján.


Kvótareferendum – NVI: 4 millió 136 ezer 313 szavazat kell az érvényességhez

Budapest – A vasárnapi népszavazáson 4 136 313 választópolgárnak kell érvényesen szavaznia ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen – jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.


Mit kell tudnunk a népszavazásról?

Vasárnap népszavazás lesz Magyarországon – összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat.

 

 


Tudta? Nagyon oda kell figyelni, hogy hogyan és hova ikszelünk – Útmutató a népszavazáshoz

Oda kell figyelni az ikszekre az októberi népszavazásnál. A Nemzeti Választási Iroda egy ábrákkal teli segédletet adott ki arról, mikor számít egy szavazólap majd érvényesnek, és mikor nem.
hirdetés