Népzenész növendékek mutatják be tudásukat

Akt.:
A tavalyi hangverseny egyik pillanata
A tavalyi hangverseny egyik pillanata - © Archív fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Aki művész szeretne lenni, jól tudja, fontos a sok gyakorlás, hiszen magabiztos előadással lehet elnyerni a közönség kegyét. Ugyanakkor szükség van sok szereplésre, fellépésre is, hiszen szükséges a kellő tapasztalat és rutin is a tökéletes előadáshoz.

Gyűrű és közönségdíj

Mindezt a folyamatot segítik azok a pályázati hangversenyek, amelyeket több éve megrendez a növendékeinek a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozata.

A félévi meghallgatáson legjobban szereplő népzene szakos diákok február 27-én 11 órától mutathatják be tudásukat társaiknak és az érdeklődőknek az oktatási intézmény hangversenytermében.

Ezen a koncerten is számos díj talál gazdára. Az Universitas-gyűrűt Richter Pál, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének vezetője adja át a számára legjobban tetsző produkció előadójának.

A szakmai zsűri tagjai – Vakler Anna és Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékének tanárai – döntenek a legjobb három produkcióról, valamint a hangverseny végén a közönség soraiban ülők is szavazhatnak a szerintük legjobb előadásra.

– KM –


360 fokos videó a rendezvényről

Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért fel iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!
hirdetés