Helyi közélet

2016.09.29. 11:50

Együtt-sajtótájékoztató: „Azt gondoltuk, ettől már nincs lejjebb, pedig van”

Nyíregyháza - Lövei Csaba szerint a népszavazás annak elfedésére is jó, hogy a végre csökkenő energiaárakon, s így minden magyar emberen is keresni akar a Fidesz.

Nyíregyháza - Lövei Csaba szerint a népszavazás annak elfedésére is jó, hogy a végre csökkenő energiaárakon, s így minden magyar emberen is keresni akar a Fidesz.

Megyei kampányzáró sajtótájékoztatót tartott a kvóta-népszavazásról csütörtökön Lövei Csaba önkormányzati képviselő, az Együtt nyíregyházi elnöke, megerősítve, hogy a Fidesz csak olyasmikről akarja elterelni a figyelmet, mint a rossz gazdasági helyzet, vagy épp az üzemanyagár emelés. – Ám ennél is felháborítóbb, hogy egy megyei fideszes képviselő legutóbb egy sablonlevelet küldött a polgármestereknek, s – afféle „nyelvújítóként” megalkotva a „közmigráns” kifejezést – arra kérte őket, menjenek ki ezzel a buzdító anyaggal a polgárokhoz. Vagyis már azzal fenyegetnek, hogy a „közmigránsok” miatt nem jut pénz a közmunkásoknak, ha nem nemmel szavaznak. Ez már mindennek az alja, s valószínűleg más választókerületben is ez megy. Nyilvánvaló, hogy a Fidesz a saját eszme- és párttársait is megfenyegeti, azok önmaguktól aligha találnának ki ilyet. Emiatt is bojkottálni kell ezt a népszavazást – tette egyértelművé Lövei Csaba, majd hozzátette: – Kíváncsiak vagyunk, egy népszavazási siker után milyen alkotmánymódosításokat tervez, milyen polgári- és emberi szabadságjogokat korlátoz majd a kormány?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában