Helyi közélet

2015.06.08. 12:04

Közlemény - Múzeumok Éjszaka: Veterán Motorok kiállítása a Vasvári Pál Múzeumban

Tiszavasvári - Június 20-án szombaton a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Vasvári Pál Múzeum új időszaki kiállítása, amelyben a Magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltját ismerhetjük meg.

Tiszavasvári - Június 20-án szombaton a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg a Vasvári Pál Múzeum új időszaki kiállítása, amelyben a Magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltját ismerhetjük meg.

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét idén 13. alkalommal rendezik meg, amelyhez ebben az évben is csatlakozott a Nyíri Mezőség Múzeuma. A szokásokhoz híven kora délutántól hajnalig gazdag programokkal várja az izgalmas, kalandra vágyó látogatókat a múzeum. A kulturális programban az állandó kiállítások mellett megismerkedhetünk a magyar motorkerékpár gyártás méltán híres múltjával.

A "Magyar motorkerékpárok technikatörténetét bemutató vándorkiállítás a budapesti Maróti Motorkerékpár-gyűjtemény, egyedülálló gyűjteményből, valamint a közel 50 nagyméretű plakátból álló kiállítása, amely a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent, motorkerékpárokat és a motorsportot népszerűsítő plakátok, prospektusok-, katalógusgyűjteményből állt össze.

A szervezők a rendezvény napján várnak minden helyi és távolabbról érkező vállalkozó kedvű motorkerékpár tulajdonost, akik szívesen bemutatnák eredeti állapotú, vagy az általuk felújított motorkerékpárjukat.

A zenei színpadon a fúvószene és a néptánc mellett fellép a Karmapirin zenekar, valamint a "zsivány pop" nagymesterei, a pop és rock mellett blues, jazz, hip-hop, drum n bass és r&b stílusjegyekkel is remekül operáló Kowalsky Mega Vega. Idén sem maradhat el a tűzugrás, amit hajnalig tartó táncház követ a Múzeumkertben. A rendezvényhez ebben az évben csatlakozott a Magyar Motorok Múzeuma, Bodrogkeresztúrról, ahol vasárnap tárlatvezetés, oldalkocsis motoroztatás, KRESZ TESZT és „hegykör” is várja az érdeklődőket. A helyi Szentmihályi Gyógyfürdőbe a szombati napon jegyet váltók kombinált belépőjegyükkel a Múzeumok Éjszakájára ingyenesen léphetnek be!

- Vasvári Pál Múzeum -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában