Nevelőcsaládok napja Dögén

Nevelőcsaládok napja Dögén
Nevelőcsaládok napja Dögén - © Fotó: Pusztai Sándor
Döge – Nevelőcsaládok részére szerveztek Nemzetközi családi napot – Víg-kend – néven, Dögén, az Ölbey Irén Általános Iskola udvarán csütörtökön.

A rendezvény motorja Mónusné Dicső Zsuzsanna nevelőszülői tanácsadó, elmondta: Mándok, Tornyospálca, Mezőladány, Kisvárda és környéke területéről 14 településről érkezett az a nagyjából 120 nevelőszülő nevelt gyermekeikkel, és természetesen saját gyermekeikkel közösen alkotnak egy családot.

– Nem először vagyok itt a családi gyermek napon a nevelőszülők társaságában – mesélt érzéseiről Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, majd így folytatta – ismerkedem problémáikkal osztozom örömükben, a mindennapos életükkel. A megyei önkormányzattól ugyan elkerült ez az intézményrendszer, a jó kapcsolat ennek ellenére megmaradt, ezért igyekszem segíteni. Az elmúlt évek komoly eredménye, hogy a nevelőszülői jogviszony hivatalos munkaviszonnyá vált, így például a nyugdíjba is beszámítják az így töltött éveket. Nyilván a mai nap a szórakozásé, az örömé, én pedig így látok bele egy kicsit az ő hivatásukba.
A meghívottak között volt Hasulyó Szabolcs, a T. Gy.K. intézményvezetője, Németh Péter Gábor, a Sz.Sz.B. Megyei Sz.Gy.F. igazgatója, Schmid Lorand vezérigazgató Maros megyéből. A vendégeket a település polgármestere, és a rendezvény fővédnöke dr. Nagy Péter köszöntötte. A nevelt gyermekek egymásnak adtak kulturális műsort, volt strandfoci, sütés-főzés, gyöngyfűzés, arcfestés, és persze a jó időt kihasználva strandolás.
hirdetés