Nevet kapott az egy hónapos elefánt!

Akt.:
Nevet kapott az egyhónapos elefánt!
Nevet kapott az egyhónapos elefánt! - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Láttak már 150 kilogrammos ünnepi tortát? A Nyíregyházi Állatpark egy hónapja született kis elefántjának nyújtották át kedden reggelire, és természetesen komoly ok is volt az ünneplésre: nevet kapott a zoo új kedvenc, az ország egyedüli afrikai elefántborja.

A park a névadáshoz a látogatók segítségét kérte, a kis ormányos népszerűségét pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy 2430-an küldtek be neveket. Révészné Petró Zsuzsa, a park osztályvezetője elmondta: a javaslatok között voltak mosolyfakasztók is, mint például a Cukorborsó, a Kuplung vagy a Béla a törpe mammut, illetve olyanok is, amelyek egy elefánt bébinek megfelelőek lennének, de egy kifejlett bikának már nem, ilyen volt a Kacifánt vagy a Kókusz.

Az elefántgondozók hosszas mérlegelés után végül a Kitó nevet választották, ami szuahéli nyelven becses gyermeket, drágakövet jelent, ráadásul a borjú anyai nagyapja Kibó névre hallgatott, így a választott név tökéletes a számára. Az afrikai elnevezés több vendégnek is tetszett – összesen huszonöten javasolták, ők belépőjegyet kapnak, hogy meglátogathassák „keresztgyermeküket”.

Kitó láthatóan nagyon örült az almából, paprikából, paradicsomból, salátából, kukoricaszárból és dinnyéből álló tortának, de az igazság az, hogy a finomság nagy részét az anyukája tüntette el villámgyorsan – a dinnyéket nemes egyszerűséggel felgörgette az ormányával és egyben lenyelte. A kicsi még csak kóstolgatta a menüt, de éhen biztosan nem marad: másfél éves koráig ugyanis anyatejet kap. ​


Videó: Rászolgált a Jacko névre?

Nyíregyháza – Elképesztő táncot produkál a Nyíregyházi Állatpark három hetes bébielefántja – a pop királya irigykedne. tovább »

Az elefánt bébi már a kifutón ismerkedik a világgal

Nyíregyháza – A néhány napja született kis elefántot hétfőtől már a kifutóban láthatja a nagyközönség a Nyíregyházi Állatparkban. tovább »

Afrikai elefántborjú született a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza – Afrikai elefántborjú született a Nyíregyházi Állatparkban, a kicsit néhány nap múlva már láthatják a nyírségi állatparkba betérők. tovább »

hirdetés