Nevet keresünk a kisfókának!

Nyíregyháza, 2015. július 17. Újszülött fóka az anyjával a Nyíregyházi Állatparkban 2015. július 17-én. A Böbe nevű, 15 éves anyafóka előző napon született borja 8 kilogrammos és 60 centiméter hosszú.
Nyíregyháza, 2015. július 17. Újszülött fóka az anyjával a Nyíregyházi Állatparkban 2015. július 17-én. A Böbe nevű, 15 éves anyafóka előző napon született borja 8 kilogrammos és 60 centiméter hosszú. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Nyíregyháza, Sóstó – Mint arról korábban beszámoltunk, a Nyíregyházi Állatparkban Böbe a borjúfóka mama egészséges utódnak adott életet. Múlt héten a kiselefánt kapott nevet látogatóinktól, most szintén várjuk a névjavaslatokat, hogy a borjúfókát is lehessen becézgetni.

Keressük a nevét az ország egyedüli borjúfóka bébijének. A névadásnál szabad a gazda, bár előnyben részesítjük majd a B betűs neveket, mert a kis állat anyja Böbe, apja Beni.

A nagy tesó nevét is a látogatók javaslatai alapján választották a gondozók 4 évvel ezelőtt, Ő Barack lett-mert kicsi, édes és gömbölyű volt.

A neveket 2015 augusztus 12-ig várjuk itt: Borjúfóka névadó – http://www.sostozoo.hu/borjufoka-nevado


A fóka trénerek a beérkezett javaslatokból kiválasztják majd a kicsihez legjobban illőt és augusztus 16-án – a kis borjú 1 hónapos korában- névadó ünnepség keretében elnevezzük.

– Nyíregyházi Állatpark –


Videó: Fóka bébi született a vendégek szeme láttára a Nyíregyházi Állatparkban

17.07.2015 | Nyíregyháza – A Nyíregyházi Állatparkban egyszerre két fóka mama is a vendégek előtt hozta világra csemetéjét. Sajnos azonban az egyik kis fóka nem bizonyult életképesnek, viszont Böbe akinek már 4 évvel ezelőtt is született kisfókája Nyíregyházán egészséges utódnak adott életet. tovább »

Nevet kapott az egy hónapos elefánt!

21.07.2015 | Nyíregyháza – Láttak már 150 kilogrammos ünnepi tortát? A Nyíregyházi Állatpark egy hónapja született kis elefántjának nyújtották át kedden reggelire, és természetesen komoly ok is volt az ünneplésre: nevet kapott a zoo új kedvenc, az ország egyedüli afrikai elefántborja. tovább »
hirdetés