Névszavazás indult Keszthelyen

Keszthely, 2012. április 9., hétfő (MTI) – Interneten szavazhatnak a keszthelyiek arról, hogy a város jelentősen átalakuló központi tere új nevet kapjon, vagy maradjon a jelenlegi Fő tér elnevezés.

A város honlapján közzétett felhívás arra emlékeztet, hogy a történelmi belváros értékeinek, örökségének megőrzését szem előtt tartva új funkciókkal, modern látványelemekkel is bővül a most még átépítés alatt lévő városközpont. Az autóforgalomtól nagyobb részt elzárva a korábbiaknál nyugodtabb, nagyobb zöldfelülettel rendelkező övezetté válik a tér és környéke. “Élhető európai városközpont” alakul ki, amely a keszthelyi lakosoknak és az idelátogató turistáknak valószínűleg egyaránt kedvelt köztere lesz, méltó a patinás hangulatú városhoz és a teret övező műemlék épületekhez, továbbá kiváló helyszínéül szolgál majd nagyobb szabadtéri rendezvényeknek is.
Keszthely önkormányzata azért hirdette meg a névszavazást, mert felmerült, hogy a jelenleg egyszerűen Fő tér nevet viselő közterület a megújulást követően felvehetné olyan személy vagy család nevét, aki (vagy akik) Keszthely történelmében jelentős szerepet játszott(ak). A Festetics – mint családnév – vagy Festetics György neve mellett érkezett már javaslat a Lackfi István nádor és a Szentháromság tér elnevezésre is.
A keszthelyiek április 30-ig nemcsak a már közzétett névváltozatok közül választhatnak, de más névjavaslatot is felvethetnek, de dönthetnek akár úgy is, hogy a belvárosi terület változatlanul Fő tér maradjon.

-MTI-
hirdetés