„Nézd csak, ez mindjárt lezuhan!” – Szemtanúkat kerestünk

Akt.:
Nyíregyházán évtizedek óta nem történt halálos repülőbaleset
Nyíregyházán évtizedek óta nem történt halálos repülőbaleset - © Illusztráció: ÉKN-Achív
Nyíregyháza – Már csak néhány letört faág, a meghajlott vaskerítés és a helyszínelők után maradt krétanyomok árulkodnak a Rákóczi úti telephelyen arról, milyen tragédia történt itt szombat délután.

Hogy miért zuhanhatott le a vitorlázó repülőgép, arról egyelőre csak találgatások vannak, tényekre csak a szakhatósági kivizsgálási folyamat végén támaszkodhatunk.

A rendőrséghez hasonlóan lapunk is igyekezett felkutatni és szóra bírni néhány szemtanút, akik érdemi információkkal szolgálhatnak a 48 éves pilóta utolsó perceiről, a halálos baleset körülményeiről.

Sem a vitorlásbaleset szomszédságában működő fitness-wellness üzlet dolgozói, sem a közeli kerékpárüzlet tulajdonosa nem nyilatkozott arról, hogyan élték meg, amikor az irányíthatatlanná vált repülő szombat délután becsapódott a tőlük alig pár méterre lévő telephelyre.

Amikor odamentem a roncshoz, a pilóta még élt.” Czernyinyák István

A Rákóczi utca 73. szám alatt lakó Czernyinyák István ezzel szemben megrendülten mesélt a látottakról. – Pont az udvaron dolgozgattunk, amikor észrevettük, hogy a repülőtér felől érkező vitorlás bizony elképesztően alacsonyan repül, és a házunk felé tart.

– „Nézd csak, ez mindjárt lezuhan!” – mondta vészjósló hangon a szomszédom, az ég felé mutatva. A portánk előtt szerencsére még sikerült felrántania a gépet a pilótának vagy 30 méterre, aztán csinált egy dugóhúzót és eltűnt. Mire a kapuhoz értünk, már hallottuk a becsapódást.

– Megdöbbentő látvány fogadott a helyszínen: a géptestből csak egy doboznyi roncs maradt a földet érés után. Amikor rátaláltam, a pilóta még élt, mire azonban a mentő kiérkezett, már késő volt. Nem hiszem, hogy rosszullét állna a tragédia hátterében, mivel a vezető az utolsó pillanatig próbálta menteni a helyzetet, ami sajnos menthetetlen volt… – mondta el lapunknak Pista bácsi.

– KM-PI –


Gép és pilótája „ismerte” egymást

A társak tisztelegve őrzik tovább a „flieger” szellemet, s emelkednek újra a levegőbe.

 

 


Videó: Biztonsági kamera rögzítette a nyíregyházi repülős baleset

Egy biztonsági kamera rögzítette a becsapódás pillanatát, amiben egy püspökladányi férfi életét vesztette.


Videó: A harmadik kört tette a püspökladányi pilóta, amikor bekövetkezett a tragédia

Nem volt kezdő, de nem is számított tapasztalt pilótának az a püspökladányi férfi, aki szombaton egy nyíregyházi irodaház mellé csapódott vitorlázórepülőjével és szörnyethalt.


Videó: Métereken múlott, hogy nem lett még nagyobb tragédia Nyíregyházán

Szörnyethalt egy 48 éves püspökladányi férfi, miután vitorlázógépével egy irodaház udvarára zuhant, közel a piachoz, ahol még sok árus és vásárló is volt. Nem sokon múlt, hogy nem rájuk zuhant és nem történt még nagyobb tragédia.


Lezuhant egy vitorlázó repülőgép Nyíregyházán, a pilóta meghalt

A helyszínen életét vesztette annak a vitorlázó repülőgépnek a pilótája, amelyik szombaton, kora délután zuhant le Nyíregyházán – közölte a rendőrség a honlapján. Az MTI információi szerint a balesetben egy 48 éves püspökladányi férfi vesztette életét.
hirdetés