“Nézek néhány góllövő cipőt a táskámban és ráadom a csatárainkra”

Oxi Roland (18) és a Nyírgyulaj az éllovas Balkány otthonában lép pályára, ami meglehetősen nagy kihívás elé állítja a vendégcsapatot
Oxi Roland (18) és a Nyírgyulaj az éllovas Balkány otthonában lép pályára, ami meglehetősen nagy kihívás elé állítja a vendégcsapatot - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A továbbra is veretlen Balkány rangadót vív, a sereghajtó Namény lendületét a Mátészalka fékezné meg.

Jó szelet kapott néhány megyei első osztályú futballcsapat az előző körben. A viharos lökések mások reményeit viszont elfújta… A meglehetősen „sűrű” alsóházban a Tuzsér lovagolta meg leginkább az északi fuvallatot, a Gyulaháza legyőzésével mindjárt feljebb tornázta magát a táblázaton. A Tisza-partiakra ezúttal nagyhalászi bevetés vár, ami az élcsoportba beágyazódott házigazdával szemben mindennek ígérkezik, csak könnyűnek nem. Ugyanakkor a Mándokon nemhogy lendített volna a légáramlás, a csapat hazai bukása, ha nem is mélybe taszította, mindenesetre necces szituációt idézett elő. Mondhatni, légörvénybe került… Pláne, hogy ezúttal ahhoz a Nagyecsedhez hivatalos, amely a cúgos időben ugyancsak „megfázott” Tiszavasváriban, egyben a harmadik helyre tolatott vissza. Szó se róla, a vendégeknek nem lesz egyszerű éppen a szatmári katlanban feltámadni…

Az elmúlt heti légmozgás a Nyírgyulajt felélénkítette: olyannyira, hogy a naményi betli után kiadós zakót osztott ki a tavasszal mindeddig veretlen Fehérgyarmatnak. Az aktuális körben a gyulajiak megmutathatják, melyik az igazi arcuk, elvégre az élen robogó, veretlenségét félte őrző Balkány otthonában rangadót vívnak.

Ugyancsak hasít a Vásárosnamény. A két tavaszi fellépésén négy pontot „szakító” sereghajtó egyre inkább szorongatja közvetlen riválisait, a Mátészalka elleni hazai összecsapás pedig újabb sanszot kínál a felzárkózási akcióra. Jóllehet, a két döntetlennel indító szatmáriak feltett szándéka, hogy feljebb nyomuljanak a táblázaton, elvégre közel sincsenek biztonságban. Hasonló ügyben iparkodik a Gyulaháza, amely csupán a Naményt előzi meg a tabellán, az aktuális találkozóra szabadnappal rápihenő Rakamazzal szemben viszont meggyűlhet a baja.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 19. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Baktalórántháza (8.)–Tiszavasvári (2.)

Illés László, baktalórántházi edző: – Jó játékosokból álló, jól összerakott csapat látogat hozzánk, mondhatnánk azt is, hogy a táblázat nem hazudik. Vannak mérkőzések, amikor az iksz is megfelelő, de ez a találkozó nem ebbe a kategóriába tartozik, mindenképpen nyerni kell annak érdekében, hogy megszilárdítsuk pozíciónkat.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Céltudatos, és fegyelmezett játékra lesz szükségünk ahhoz, hogy a nagyon masszív Baktalórántháza otthonában eredményesen tudjunk szerepelni, mert mint láthattuk, a kupában több magasabb osztályú csapatnak ez nem sikerült.

Vásárosnamény (15.)–Mátészalkai MTK (12.)

Farkas Béla, vásárosnaményi edző: – Ugyanazt tudom mondani, mint eddig. Nincs miről beszélni, a helyzetünkből adódóan számunkra csak a győzelem elfogadható.

Fogarasi Zoltán, mátészalkai edző: – Az a csapat, amely öt-öt gólt tud rúgni a Sényőnek és a Nyírgyulajnak, nos az ilyen gárda általában nem kiesésre van ítélve. Ennek megfelelően jól is indult a tavasz Naményban, de mi sem panaszkodhatunk a két „nagyágyú” ellen elért eredményeink miatt. Biztató, mert mindkét meccsen vezettünk, ugyanakkor bosszantó, hogy előnyünket egyik mérkőzésen sem tudtuk megtartani. Úgy látom, az edzésen mutatott teljesítmények nem mindenkinél köszönnek vissza a bajnokikon, a legfontosabb feladat a héten az volt, hogy mentálisan is erősödjünk egy kicsit. Erre szükség lesz Naményban, ahol csak bátor, vállalkozó kedvű és az átlagnál jóval többet nyújtó játékosokkal és játékkal lehetünk eredményesek. Márpedig a mi helyzetünkben is csak a három pont megszerzése lehet a cél.

Nagyecsed (3.)–Mándok (14.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Az ,,elég jól sikerült” tavaszi rajt után úgy gondolom, olyan csapat fog pályára lépni, amely ha nem is szép játékkal, de nagy akarással mindent megtesz a győzelem érdekében.
Dancs Béla, mándoki edző: – Nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Ebben a szezonban mindenki ellen győzelemre kell játszani annak érdekében, hogy elkerüljünk a veszélyzónából. Az ellenfél kapuja előtt nem szabad annyit bizonytalankodni, mint eddig tettük, sokkal határozottabban kell futballozni, emellett jó lenne, ha néhány játékos átlépné a saját árnyékát!

Vasárnap

Cellspan-Balkány (1.)–Nyírgyulaj (4.)

Mirgai László, balkányi edző: – Újra egy nehéz mérkőzés következik. Ha a Sényő elleni mérkőzés második félidejében látott játékot meg tudjuk ismételni és a helyzetkihasználásunk tovább javul, akkor van esélyünk itthon tartani a három pontot.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Tisztában vagyunk az előttünk álló mérkőzés nehézségi fokával, de nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni.

Nagyhalász (5.)–Tuzsér (10.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Vízválasztó mérkőzés elé nézünk. Győzelem esetén tapadhatunk az élmezőnyhöz, de ehhez legalább annyit kell tenni, mint a legutóbbi, Mándok elleni meccsen.

Gergely István, tuzséri játékos-edző: – Régen láttam a csapatot olyan fegyelmezetten, alázatosan futballozni, mint a Gyulaháza elleni nyitányon. Ugyanerre az elszántságra lesz szükség a masszív Nagyhalász otthonában is.

Fehérgyarmat (6.)–Ibrány (11.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Muszáj feledtetnünk a legutóbbi vereséget, a héten átbeszéltük, hogy mi miért történt Gyulajban. Nézek néhány góllövő cipőt a táskámban, ráadom a csatárainkra, ha ugyanis a támadójátékunk jelentősen javul, akkor szép délutánt szerezhetünk a mellettünk kitartóknak.

Paulik István, ibrányi edző: – A hétvégén mindenféleképpen az a célunk, hogy begyűjtsük a három pontot. Ehhez javítani kell a helyzetkihasználásunkon és még fegyelmezettebben, nagyobb koncentrációval kell játszanunk.

Gyulaháza (13.)–Rakamaz (7.)

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Ősszel megalázó vereséget szenvedtünk Rakamazon. A teremtorna döntőjében közelítettek az erőviszonyok, reméljük, ezúttal javunkra billen a mérleg nyelve.

Madalina György, rakamazi edző: – Hasonlóan indítottuk a tavaszt, mint az őszt, egyaránt hazai vereséggel. Ráadásul úgy, hogy mindkét alkalommal kihagytunk egy-egy tizenegyest… A gyulaházi mérkőzés legalább olyan nehéznek ígérkezik, mint a Sényő elleni volt, annyi különbséggel, hogy most nem a kényszer, hanem én fogom összeállítani a csapatot. Ennek hátránya viszont, hogy sok játékosnak ez lesz az első idei bajnoki mérkőzése, de bízom benne, hogy megoldjuk a feladatot.

Szabadnapos: Sényő-Carnifex.Sporthírek


hirdetés